translation

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Εκμέκ Κανταΐφι

Pin It Τη συνταγή αυτή την είδα στο νηστικό αρκούδι και από τότε τη λάτρεψα!!!




Υλικά

500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. σαντιγί
φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

για το σιρόπι:

5 φλιτζ. τσαγιού νερό
5 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια

για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού κάστερ πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multi τα καρύδια να γίνουν σκόνη. Ανοίγουμε με τα χέρια μας και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
Απλώνουμε το τριμμένο καρύδι
και μετά από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το φρέσκο βούτυρο που έχουμε λιώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Βράζουμε το 1½ λίτρο γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι,το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.Μόλις το γάλα φουσκώσει χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το υπόλοιπο(με το κάστερ πάουντερ),ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.

Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι,
σιροπιάζουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να βάλουμε από πάνω και την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.Βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ,
λίγο καρυδάκι και είναι έτοιμο.

5 σχόλια:

lechaton είπε...

Δεν το πιστευω εψαχνα συνταγη για εκμεκ!!! Να σαι καλα

Ανώνυμος είπε...

thelw na to ftiaksw,den einai poly to siropi?
eyharistw!

margarita είπε...

Καλησπέρα
Γινετε σε μαγάλο ταψι,
εμενα που δε μου αρεσουν τα πολλα σιροπια, μου φανηκε πολυ καλο σε αναλογια..
αλλα αυτο ειναι παλι θεμα γουστου.
Καλη Επιτυχια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΑΨΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ?

margarita είπε...

Καλησπέρα
το ταψι εχει διαμέτρο 32 εκ.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...