translation

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Προφιτερόλ

Pin It
Το ωραιότερο προφιτερόλ!!!!!!!!!
Εικόνα 597

Υλικά
1 λίτρο γάλα enjoy (σοκολατούχο)
3 κουτ.σουπ. κακάο
6 κουτ. σουπ.γεματες κορν φλάουρ
1 κουταλιά βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
50γρ. κουβερτούρα
σουδάκια
Σαντιγί
1 κρέμα Γιώτης για μιλφέιγ

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και την κουβερτούρα.
Εικόνα 550 Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο. Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση,ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα,για να μην σβολιάσει.
Εικόνα 554 Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Στο μεταξύ έχουμε κάνει την κρέμα μιλφέιγ όπως λένε οι οδηγίες στο σακουλάκι.Κόβουμε το σου στην μέση και το γεμίζουμε με την κρέμα.
Εικόνα 570Βάζουμε λίγη κρέμα κάτω στο μπολάκι.Τοποθετούμε το σου και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα με το κακάο.
Εικόνα 559
Χτυπάμε τη σαντιγί να σφίξει,τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε όπως θέλουμε το προφιτερόλ.
Εικόνα 588 Καλή επιτυχία!!!

Τips

Το μάτι της κουζίνας να είναι στη μέτρια φωτια,γιατί μπορεί να κολλήσει.Θα αργήσει λίγο να πήξει,αλλά πετυχαίνει 100%.
Επίσης για να μη σβολιάσει τα χτυπάω με το μίξερ.

22 σχόλια:

Anonymous είπε...

Πάρα πολύ εύκολο!Σκέφτομαι μάλιστα να το κάνω και σαν σκέτη σοκολατένια κρεμούλα το βράδυ(όπως θα καταλάβατε πεθαίνω για κρέμες!!)Και μια ερώτηση αν μπορείς να με βοηθήσεις...πώς μπορώ να φτιάξω μια απλή κρέμα βανίλια αλλά χωρίς να προσθέσω ζάχαρη για κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβήτη?Φαντάζομαι να βάλω κάποιο υποκατάστατο, ασπαρτάμη ας πούμε, αλλά δεν ξέρω αν κ πώς θα μου πήξει..Σας ευχαριστώ για την τέλεια συνταγη και όποτε μπορέσετε θα περιμένω τα φώτα σας!
Κατερίνα -Πάτρα.

margarita είπε...

ναι ειναι πολυ ευκολο το πηξιμο δεν εχει να κανει με την ζαχαρη αλλα με το κορν φλαου ετσι και αλλιως το κακαο ειναι αγλυκο. Μπορεις να βαλεις γλυκοζη ή ζαχαρινη ή όποιο αλλο υποκαταστατο θες!! Ελπιζω να βοηθησα οτι αλλο θες στειλε μυνημα. φιλακκια

Anonymous είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!Εφτιαξα κ τα μηλοπιτάκια σας χθες βράδυ και..σκάσαμε να τρώμε, δεν έμεινε ίχνος!Να είστε καλά καλό βράδυ!

Αλεξάνδρα είπε...

Κατερίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ που μας παρακολουθείς.Χαίρομαι που σου άρεσαν τα μηλοπιτάκια.Φροντίζουμε οι συνταγές μας να είναι δοκιμασμένες πρώτα απο έμας για να έχουν σίγουρα τέλειο αποτέλεσμα.
Όποια συνταγή και αν δοκιμάσεις απο το μπλογκ μας είμαι σίγουρη οτι θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη.

lilum είπε...

Μαργαρίτα, τέλειο φαίνεται το γλυκάκι σου!
Μπορείς να μου πεις πόση είναι η ποσότητα της κουβερτούρας?
Δεν το κατάλαβα σε αυτό το σημείο.
Ευχαριστώ!

πουαντερι είπε...

ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ 3 ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΑΛΛΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

TELEIA TA EKANA ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙ9ΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΑΑΑΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΦΤΙΑ3Α Κ ΤΟ ΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.8Α ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΕΤΑ Κ 8Α ΣΑΣ ΠΩ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΡΕΜΑ ΑΣΠΡΗ ...ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ.Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗ8ΟΣ!:) σ'ευχαριστουμε για τις ομορφες συνταγες!;)

τρουφάκι είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, γράφεις "Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο". Επειδή δεν το γνωρίζω, το γάλα αυτό που ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ πρέπει να είναι λίγο ζεσταμένο ή έτσι παγωμένο, όπως το βγάζουμε από το ψυγείο; Ευχαριστώ.

margarita είπε...

Καλησπερα και χρονια πολλα, οχι αυτο το γαλα να ειναι κρυο, το αλλο πρεπει να ειναι βραστο

Ανώνυμος είπε...

καμιά συνταγή για μας τα κακόμοιρα που κάνουμε δίαιτα?????

τρουφάκι είπε...

Μαργαρίτα μου καλή έφτιαξα το προφιτερόλ, δυστυχώς, όμως δεν μου έπηζε με τίποτα η κρέμα. Ακολούθησα ακριβώς τα βήματα, αλλά όσο κι αν ανακάτευα την κρέμα δεν έλεγε να πήξει (είχα κατεβάσει το μάτι στο 2 με μάξιμουμ το 6 και ανακάτευα για τουλάχιστον είκοσι λεπτά).
Έχεις καμία ιδέα πώς μπορώ να το πετύχω την επόμενη φορά ή τι λάθος έκανα; Να βάλω περισσότερο κορν φλάουρ;
Ευχαριστώ πολύ!

margarita είπε...

καλησπερα τρουφακι, σορρυ που σου χαλασα την συνταγη απλα οι κουταλιες κορν φλαου θελει να ειναι γεματες, ελπιζω να το ξαναδοκιμασεις διοτι αξιζει τον κοπο...

τρουφάκι είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα για την απάντηση! Γεμάτες τις έβαλα, αλλά την επόμενη φορά θα τις γεμίσω τις κουταλιές ως επάνω!! Πάντως και μόνο που δεν έχει αυγά, αξίζει 100%!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ?

margarita είπε...

μπορεις ναβαλεις, επισης μπορειτε να βαλετε κεικ σιροπιασμενο, ή σαβουαγιαρ μπισκοτα

Αννα Γ. είπε...

για πόσα προφιτερόλ είναι αυτή η συνταγή; :)

Καλλιόπη είπε...

Δεν υπάρχει καλύτερο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. Η ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ. ΤΟΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ.... ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΑΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.
DIMITRA THODORIS
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Dimitra είπε...

Τι όμορφη και γρήγορη και εύκολη συνταγη για προφιτερόλ!!! Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!

Christa είπε...

σημείωσα όλα τα υλικά,και πάω να το κάνω-))))))
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!!! η συνταγη πρεπει να ειναι τελεια....... μια ερωτησουλα.. για ποσα ατομα ειναι?? ελπιζω να μην το αναφερετε καπου κ δεν το ειδα.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...