translation

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Αμερικάνικο Παντεσπάνι σοκολάτας

Pin It

Για μια φουσκωτή τούρτα!!!!

 

 014  

Υλικά
2 κούπες ημίγλυκη σοκολάτα σταγόνες
3/4 φλ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
1 1/2 κ. νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Λιώνουμε το βούτυρο με την 1 κούπα σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και την βάζουμε ένα μεγάλο μπολ.

002

Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη και την χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

003

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

004

Προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε τη μισή κούπα αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

007

Στο αλεύρι που απέμεινε ρίχνουμε το νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός

008

και το προσθέτουμε στο μείγμα.

010

Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.Βάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

020

                                              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

9 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Πανέμορφη!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!

Ελευθερία είπε...

καλα μιλαμε τελεια η τουρτα!!!!!!
περιμενω να μας δειξεις κι αλλες!!!

Anonymous είπε...

Μπράβο για την τούρτα. Φαίνεται πολύ ωραία, αλλά το σχέδιο μέσα γίνεται επειδή βάζεις το χυλό στο τέλος ή έχεις ειδική φόρμα.
Να στε παντα καλά κα ινα μας δίνεται ωραίες συνταγές
Γίτσα

maggy είπε...

Γεια σου Γιτσα καλωσ ηρθες στην παρεας μας
ειναι ειδικη φορμα που βγαζει αυτο το σημα

Ανώνυμος είπε...

Συγγχαρτήρια για το υπέροχο site. Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί για τις υπέροχες συνταγές και την κατατοπιστικότατη παρουσίαση. Πήρα το θάρρος να σας γράψω γιατί έχω την εξής απορία: μόλις παρέλαβα την φόρμα με την καρδιά και οι οδηγίες δεν αναφέρουν αν πρέπει να γεμίσουμε τις φόρμες με το μίγμα του κέικ μέχρι τα 3/4 όπως κάνουμε συνήθως στα κέικ, ή μέχρι απάνω στο χείλος της φόρμας. Δε Θα φουσκώσει? Πώς γίνονται επίπεδα τα δύο κέικ για να ενωθούν έπειτα? Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάντα επιτυχίες! Με εκτίμηση Λένα από Χ.

maggy είπε...

Γεια σου Λενα αυτο ηταν ενα προβλημα και για μενα , αλλα ευτυχως μετ ααπο 2 προσπαθειες το ελυσα , πρεπει να καλυπτει και μισο δαχτυλο πιο πανω το σχεδιο προσεξε να το βουροσεις καλα γιατι κολλαει..

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ maggy για την άμεση απάντησή σου! Πάω για την 1η δοκιμή! Καλό βράδυ! Με εκτίμηση Λένα από Χ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, χρειάζομαι ξανά τα φώτα σας: έκανα 2 φορές το παντεσπάνι με μεγάλη επιτυχία αλλά η καρδιά από μέσα δεν σχηματίζεται, τι κάνω λάθος? Με εκτίμηση Λένα από Χ.

margarita είπε...

Ax χιλια συγγνωμη τωρα το ειδα, λοιπον θελει καλο βουτυρωμα η φουρμα και σαντιγυ ή κρεμα πολυ πυκτη αλλιως γινεται σουπα μεσα κια δε γβγαεινει το σχημα. Εσυ που ειχες το προβλημα στο ξεφορμαρισμα?

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...