translation

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Γλυκό Ανανά

Pin It

Ό,τι πιο δροσερό για το καλοκαίρι!

DSC03060

Υλικά
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
800γρ ανανά κομπόστα
2 πακέτα σαβουαγιάρ

Εκτέλεση
Παίρνουμε το σιρόπι από την κομπόστα και μετράμε πόσα φλιτζάνια βγαίνει
(είναι περίπου 1 1/2) .

001

Κάνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και αντικαθιστούμε
το 1 1/2 ποτήρι κρύο νερό με το σιρόπι κομπόστας. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει σαν μέλι. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος (να μην γίνει πολύ πηχτή)

003

και ανακατεύουμε μέσα το ζελέ καλά.Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει
λίγο. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
με τη σαντιγί και το ζελέ.

004

Στρώνουμε σε ένα ταψί στον πάτο και τα πλαϊνά τα σαβουαγιάρ

006

και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.

DSC03062

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!

ΤΙΡ
Αντί για κομπόστα ανανά,χρησιμοποιήστε κομπόστα κοκτέιλ φρούτων,
είναι καταπληκτική!!!

17 σχόλια:

Anonymous είπε...

Ειναι οντως δροσερο!και πολυ πολυ νοστιμο καλοκαιρινο γλυκακι!μια αλλη εκδοχη ειναι να βαλουμε αντι ζελε ανανα στραγγιστο γιαουρτι και το ανακατευουμε με την κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγι,λιγη βανιλια αρωμα και λιγη ζαχαρη αχνη,επισης πολυ ωραιο!παντως καντε το οπως θελετε,ειναι υπεροχο!
Φιλικα,Ana Maria

Μάγια είπε...

Θα το δοκιμάσω το συντομότερο. Τρελαίνομαι για ανανά.

anthivolon είπε...

Aχ δροσίστηκα!!! Αν είχα κι ένα κομματάκι να φάω θα δροσιζόμουν ακόμη πιο πολύ!!
Υπέροχο και καλοκαιρινό!!!
Σε φιλώ
καλό απόγευμα

rena είπε...

Eύκολο,γρήγορο και σίγουρα εύγευστο!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

δροσερό κι απολαυστικο

Αγγελικη Ν είπε...

Το γλυκό είναι πραγματικά δροσερό και καταπληκτικό! Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα για το στρώσιμο των μπισκότων στο πλάι! Το κάνει να μοιάζει με τάρτα!

eatgreek.net είπε...

καλημέρα!
απλό, γρήγορο και καλοκαιρινό! :-)

Λίλα είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
Περίσσεψε κανα κομματάκι να δροσιστώ????

Ανώνυμος είπε...

Τα μπισκότα δεν τα μουσκεύετε;

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια, μάλλον δεν είδατε την ερώτηση, για αυτό και ξαναρωτώ: Τα μπισκότα δεν τα μουσκεύουμε; Έτσι ξερά τα βάζουμε στο ταψί; Ευχαριστώ.
Δέσποινα

margarita είπε...

Σορρυ Δεσποινα δε το ειδα,
Οχι δε τα μουσκευουμε περνουν υγρασια απο το ζελε, προσεψα να αφησεις το ζελε να πηξει λίγο γιατι θα ανέβουν επάνω τα μπισκότα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ, Μαργαρίτα. Αύριο θα σου πω το αποτέλεσμα. Πάω να το φτιάξω αμέσως. Φιλιά πολλά.
Δέσποινα

Ανώνυμος είπε...

Το γλυκό έγινε πάρα πολύ ωραίο. Η μόνη διαφορά με το δικό σου, βλέποντας τη φωτογραφία, είναι που το δικό μου δεν έγινε άσπρο αλλά λίγο κιτρινωπό. Όχι ότι μας πείραξε κιόλας... :)))
Δέσποινα

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτο το γλυκο θα μεινει στην ιστορια τελειο αυτο ειναι το καλοκαιρι απο μονο του

Eleni Soufchara είπε...

Yπεροχο καταπληκτικο, το εφτιαξα κοπιαστε να κερασω για να δρισιστουμε!!!!!!!!

Άννα είπε...

Μαργαρίτα τα σαβουαγιάρ είναι νηστίσιμα; Αν όχι, με τι νηστίσιμο μπορώ να τα αντικαταστήσω; Αν δεν κάνω λάθος φυτική κρέμα γάλακτος υπάρχει, γι'αυτό θα ήθελα να την κάνω αν γίνεται νηστίσιμη τη συνταγή. Έχεις μήπως άλλο δροσερό γλυκό να μου προτείνεις που να μην αρταίνει; Ευχαριστώ!

Μαργαριτα είπε...

Δυστηχως τα σαβουγιαρ ειναι με αυγα, μπορεις να βαλεις νηστησιμα πτι μπερ νομιζω εχει η αλλατινη, υπαρχει φυτικη σαντυγη η τορρε εγω αυτη χρησιμοποιω και ειναι τελειια χρειαζετε καθολου ζαχαρη, μπορεις να κανειςεπισης σε μπολακια χωρις μπισκοτα ειναι παλι πολυ νοστιμο. Εδω εχει πολλες νηστησιμες συνταγες γλυκων http://syntagesapospiti.blogspot.gr/search/label/%CE%9D%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1%20%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC περιμενω εντυπωσεις αν δε το εχεις κανει ηδη.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...