translation

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Καραμέλα Γάλακτος

Pin It

Η εύκολη λύση!!!!!!

030_thumb[44]

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το κουτί χωρίς να το ανοίξουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και το σκεπάζουμε μέχρι επάνω με νερό.

054

Το βράζουμε για 2μιση ώρες σε χαμηλή φωτιά. Και συμπληρώνουμε κατά διαστήματα το νερό(ζεστό πάντα). Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ανοίξουμε (για να μην πεταχτεί παντού).

017

                                           Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

018

Υ.Γ. Για μεγαλύτερη ευκολία υπάρχει έτοιμη καραμέλα γάλακτος  σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

15 σχόλια:

tasoula είπε...

Ωραία ιδέα οικονομική και εύκολη μπράβο Ρίτα μου!!!!!!!!

Ασπα είπε...

Ψάχνοντας για συνταγές, βρέθηκα στο μπλογκ σου, πολύ καλό και προσεγμένο, οι δε παρουσίαση όσων φτιάχνεις εκπληκτική.. Πολύ καλή δουλεια..

nostimia είπε...

Με αυτή την εύκολη καραμέλα κάνεις και ωραίο παγωτάκι, αντικαθιστώντας στην απλή κλασική συνταγή παγωτού το ζαχαρούχο με αυτήν την καραμέλα (ερμόλ, ζαχαρούχο, εβαπορέ).

ΕΛΕΝΑ είπε...

Με αυτή την καραμέλα φτιάχνω μπανόφι αλλά και παγωτό καραμέλα!
Πραγματικά πολύ καλή!!
Καλή βδομάδα!!

Ανώνυμος είπε...

την χρησιμοποιω στο μπανοφι πολυ αλαλ ειδα την εβαλες και σε παγωτο , κολαση ειναι και καλυτερη απο την ετοιμη μπραβο σου

Ανώνυμος είπε...

Την χρησιμοποίησα πάνω από την βάση από μπισκότα, και κάτω από την κρέμα, για το υπέροχο cheesecake που ετοίμασα για τα παιδιά (κι εμένα !)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

καλησπερα και συγχαρητηρια για το blog σας!ειμαι καινουρια νοικοκυρα και θα ηθελα να ρωτησω, αφου φτιαξουμε την καραμελα πρεπει να την αποθηκευσουμε στο ψυγειο;;φιλια, Κωνσταντινα

margarita είπε...

καλησπερα αν την ανοιξεις πρεπει να μπει ψυγειο αν οχι την αποθηκευεις σε ενα ντουλαπι εγω κανω 2-3 μαζι κουτια και τα εχω αν τα χρειαστω

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

Σας ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση!ο,τι εχω φτιαξει εχει γινει αναρπαστο!τωρα καταλαβα ποση χαρα μπορεις να παρεις οταν μαγειρευεις για τα αγαπημενα σου προσωπα και κερδιζεις τα θετικα σχολια τους!!!! απο δω και περα πιστη στις συνταγες σας...φιλια Κωνσταντινα

Jordan είπε...

Καλημέρα!
Προσπάθησα και εγω να κάνω τη καραμέλα, έβρασα σε σιγανή φωτιά για 2μισή ώρες και μετα το άφησα να κρυώσει για να τ' ανοίξω. Το χρώμα ήταν πιο σκούρο απο το κανονικό ζαχαρούχο αλλα η γεύση δεν θύμιζε καραμέλα. Τι πρέπει να προσέξω τη επόμενη φορα;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

margarita είπε...

Καλησπερα
Αν σκουρηνε η καραμελε και εγινε λιγο πιο σφικτο το ζαχαρουχο εκανες σωστα την συνταγη , δεν εχει εντονη γευση καραμελας

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Βγαίνει καλύτερο αποτέλεσμα αν το βράσεις για 2μισή ώρες αλλά σε μέτρια φωτιά αντί χαμηλή ?

vasar είπε...

Καλησπέρα. Μπορώ να το κάνω στη χύτρα για να μειώσω το χρόνο; Μπορώ δηλαδή να το βράσω για μία ώρα; Ευχαριστώ. Βασιλική

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αν το βάλεις στην χυτρα θα παρεις τις συσκευασιες που δεν ανοιγουν με το δακτυλιδι,
θα γεμιση ττη ν χυτρα μεχρι επανω και θα το βρασει για 30 λεπτα
η πεθερα μου ετσι μου ειπε
αν και εγω λιγο το φοβαμαι...
Καλη ΕΠιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθεί η καραμέλα γάλακτος στο ντουλάπι;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...