translation

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Γρήγορη Μπεσαμέλ χωρίς Αυγά

Pin It

Σας λύνει τα χέρια και είναι σπιτική!!!!!!

028

Υλικά
1 κούπα λάδι
6 κουτ. σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
1/4 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και το αλεύρι.

005

Aνάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε,έως ότου αρχίζει να κοχλάζει.

006 Ρίχνουμε το γάλα και τα μπαχαρικά

008

και ανακατεύουμε συνέχεια,για να μη σβολιάσει.

010

Μόλις πήξει,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.

027

Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Η μπεσαμελ συνοδεύει πολλά πιάτα,οπότε πρέπει να ψηθεί και στο φούρνο περίπου 40-50 λεπτά.

6 σχόλια:

Flipper-idis είπε...

πως ομως θα κρατηθει απο το να μην γινει "σουπα" η μπεσαμελ χωρις τα αυγα?

Maggy είπε...

εχει το αλευρι και γινεται πολυ καλο δε χρειαζεται τοα αυγο δοκιμασε το και θα δεις

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Έχω στον φούρνο ένα ταψί παστίτσιο με την μπεσαμέλ σου! Της έκανα δυο παραλλαγές.. Περιμένω να δω πώς θα βγει... και αν το αποτέλεσμα βγει καλό θα σας τις γράψω! :)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η μπεσαμέλ βγήκε υπεροχη! Η πρώτη παραλλαγή ήταν ότι ενώ έκανα μίαμιση δόση για το ταψί μου, κράτησα το λάδι που μας λες, και η δέυτερη, αφότου την τράβηξα απ´ την φωτιά, πριν την περιχύσω έβαλα και 2 χουφτες τριμμένο τυράκι.
Παρεπιπτ´οντως η σελίδα σας είναι εκπληκτική. Και οι φωτογραφίες ωθούν για δημιουργία!!!

Ανώνυμος είπε...

σημερα εφτιαξα την αλμυρη πατσαβουροπιτα σου,προσθεσα μονο ενα μικρο κουτακι κρεμα γαλακτος light, ηταν υπεροχη. Στην συνεχεια διαβασα αρκετες απο τις συνταγες σου φαγητων και γλυκων και τις βρηκα ευκολες και σιγουρα θαειναι πεντανοστιμες!Μπραβο! ¨-))




margarita είπε...

Σε ευχαριστω πολυ χαιρομαι που σου άρεσαν οι συνταγες, η πατσαβουροπιτα ειναι απο τις αγαπημενες μου γρηγορες πιτες, δε το ειχα σκεφτει για την κρεμα τωρα που το λες ομως την επομενη φορα θα το δοκιμάσω.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...