Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος (alfajores)

Συνταγή που ταξίδεψε από το μακρινό Περού….

018

Υλικά
150 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1  βανίλια
150 γρ. κορν φλαου
150 γρ. αλεύρι
5 γρ. baking powder
4 κρόκοι αβγών

για τη γέμιση
1 βάζο μαρμελάδα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο και άχνη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.

003

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και στη συνέχεια τη  βανίλια.

005

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε κορν φλάουρ,αλεύρι και μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βουτύρου.Τα χτυπάμε να γίνουνε ένα

 

 006 και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει..
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 0,5 εκ. πάχος,

009

και κόβουμε με κουπ πατ για μπισκότα.Βάζουμε σε λαδόκολλα

012

και ψήνουμε για 10 λεπτά.Αφήνουμε τα κρυώσουν.Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα γάλακτος και ενώνουμε με άλλο μπισκότο από επάνω.

016

                              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...