translation

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Ανάποδο κέικ δαμάσκηνο

Pin It
Φρουτένια γεύση με αφράτο αποτέλεσμα…

006
Υλικά
επικάλυψη2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6
μείγμα12/3 φλ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3/4 φλ. γάλα
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΕπικάλυψηΤοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι
010
Μείγμα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
004
και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.
008
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα
012
και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
 005
                                          Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”

6 σχόλια:

Εφη είπε...

Τέλειο φαίνεται...ξελιγώθηκα!!!
Και μπορούμε να παίξουμε με τα φρούτα νομίζω!
Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρα 4 τα φλιτζάνια γάλα; Πολλά δεν είναι;

margarita είπε...

Καλησπερα πρεπει αν εχω μπερδεψει το γαλα με το αλευρι, μολις γυρισω απο διακοπες θα σε ενημερωσω

marianik είπε...

τέλεια!!!!!!!!!!! αλλά πόσο γάλα, πόσο αλεύρι τελικά?

marianik είπε...

τέλειο!!!!!!!!!!!!!!! τελικά πόσο αλεύρι, πόσο γάλα?

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα ειναι 3/4 του φλυτζανιου
Καλη επιτυχια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...