translation

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτινά ψωμάκια

Pin It
Δεν έχετε φάει νοστιμότερα!!!!
DSC00888



Υλικά
3/4 κούπας  γάλα
4 κ.σούπας βούτυρο
3/4 κούπας ζεστό νερό
4 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
4 - 4 1/2  κούπες αλεύρι
ένα φακελάκι μαγιά ξερή

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 80 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βάλτε το γάλα με το βούτυρο να λιώσουν.
DSC00864
Ρίξτε τα στον κάδο του μίξερ,προσθέστε το νερό,
το αλάτι,τη ζάχαρη και τη 1 κούπα αλεύρι.
DSC00865
Βάλτε τους γάντζους ζυμώματος και ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό.
Προσθέστε τη μαγιά
DSC00866
και το αλεύρι μια μια κούπα.Ζυμώστε για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
(πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα).
DSC00868
DSC00874
Σκεπάστε το μπολ για 5 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Βουτυρώστε ένα ταψί ορθογώνιο.
DSC00877
Κόψτε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και βάλτε τα στο ταψί.
DSC00880
Ψήστε για 20 λεπτά στους 80 βαθμούς.
DSC00882
Ανεβάστε τη θερμοκρασία τους 180 και ψήστε άλλα 15
λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια σας.
DSC00885
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο,τα αλείφετε με λίγο βούτυρο.
DSC00887
                             Καλή Επιτυχία!!!!



30 σχόλια:

Pansofix είπε...

τα ψωμακια τελεια αλλα και η θηκη για τα ψωμακια πολυ καλη!!!

Λίλα είπε...

Καλές γιορτές, χρόνια καλά γεμάτα υγεία και ευτυχία!!

mia maria είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

margarita είπε...

Xρόνια Πολλα και υγεια σε όλο τον κοσμό. Την θηκη μου την έφερ η μαμα μου απο τις Βρυξέλες ειναι πολυ ωραια για επισημο τραπέζι

kiki είπε...

Καλά Χριστούγεννα!

Benikos place είπε...

Χρόνια πολλά, υγεία και χαρες την νέα χρονιά!!!

irini είπε...

Ζεστά, μυρωδάτα και ξεροψημένα!!! Απίθανα ψωμάκια!!!
Καλά Χριστούγεννα να περάσεις με τους αγαπημένους σου!!
Πολλά φιλιά!!!

irini είπε...

Χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου!!!!

despoina είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

lizaki είπε...

Πολύ όμορφα ψωμάκια!
Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα δημιουργικά όπως πάντα!

Μάχη είπε...

Καλά Χριστούγεννα "γλυκά" και "νόστιμα" όπως οι συνταγές σας!!!

Αγγελικη είπε...

Φαινονται πραγματικα υπέροχα!Θελω να τα φτιαξω για το τραπέζι της παραμονής και θελω να ρωτησω:Φανταζομαι,βλέποντας τα υλικά και την ποσοτητα της ζαχαρης ότι βγαινουν περισσότερο γλυκά παρά αλμυρα.Εγω που τα θέλω ουδετερα,όπως είναι το ψωμάκι,τι αναλογια να χρησιμοποιήσω;

Maggy είπε...

Ειναι οντως υπεροχα βαλε μια κουταλια και απο τα 2 του γλυκου και νομιζω οτι θα ειναι τελειος ουδετερα να ξεις το μεγεθοςε ιναι όσο τα στρογγυλα τη Μαργαριτα ειναι σχετικα μεγαλα

elena είπε...

Ειναι απλα καταπληκτικα!Αυτη τη στιγμη ψηνονται!
Για 3η φορα παρακαλω απο τα Χριστουγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γευστικά όντως αλλά δεν μου φούσκωσαν καθόλου. Μήπως θα έπρεπε να τα αφήσω να φουσκώσουν για περισσότερο χρόνο σύμφωνα με τη διαδικασία φουσκώματος του ψωμιού? Τι δεν πήγε καλά? Ευχαριστώ.
Καλή Χρονιά σε όλους σας.

maggy είπε...

καλησπερα σορρυ για την καθυστερηση τωρα ειδα το μυνημα. Η δεν ηταν καλη η μαγια ή δεν ακολουθησε τις οδηγιες αυτα τα ψωμακια φουσκωνουν μεσα στο φουρνο, δεν ξερω αν προσεξες ατι σε καποια φαση αλλαζει ςθερμοκρασια. Δοκιμασετα ακριβως ειμαι σιγουρη οτι θα πετυχουν

Litsa είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έφτιαξα αυτά τα ψωμάκια και πρέπει να πω ότι είναι πραγματικά υπέροχα!!!! Μοσχομύρισε το σπίτι, έγιναν αφράτα, φούσκωσαν, και με μία γλυκιά γεύση και ελαφριά μυρωδιά βουτύρου, ήταν σαν μπριός!! Ευχαριστώ θερμά για την υπέροχη συνταγή!!!

ΕΥΑ είπε...

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω φτιάχνονται και με νωπή μαγιά ή μόνο με ξερή; Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σου.

Αλεξάνδρα είπε...

Εύα καλημέρα:)

Αν και η συνταγή είναι της Μαργαρίτας επέτρεψε μου να σου απαντήσω..
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει.... αλλά λογικά νομίζω πως
μπορείς να βάλεις την αντίστοιχη ποσότητα σε νωπή μαγιά(περίπου 30 γρ.),
αλλά θα πρεπει να την διαλύσεις πρώτα σε λίγο χλιαρό υγρό από αυτά της συνταγής(π.χ. σε λίγο από το γάλα ή στο νερό αφού το ζεστάνεις ελαφρά)να την αφήσεις κανένα 10λεπτο να αφρήσει και μετα να την προσθέσεις στο μείγμα με τα υλικά και να συνεχήσεις ως έχει....


Ελπίζω να τη δοκιμάσεις και να μας πεις τη γνώμη σου...

Φιλικά
Αλεξάνδρα

eleni είπε...

Καλές γιορτές!!!!Τέλεια ψωμάκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

kalimera. nostimotata ta psomakia sas alla tin proti fora pou ta ekana den fouskosan katholou k eginan poli sklira. ta ksana ekana akolouthisa tin suntagi enos kanonikou psomiou (ta afisa na fouskosoun, ta xalasa k meta otan ksanafouskosan ta epsisa) k vgikan poli nostima k afrata

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για τις συνταγες!!!Θα ηθελα να ρωτησω αν χρησιμοποιουμε αλευρι σκληρο(ειδικο για ψωμι)η για ολες τις χρησεις..για τα γιορτινα ψωμακια Ευχαριστω, αναμενω απαντηση για να προχωτησω στην...παραγωγη...!!! Η κορη μου τα περιμενει πως και πως!!!!!! Αννα

margarita είπε...

Καλησπερα χιλια συγνωμμη γιατην καθυστερηση της απαντησης, εχ ω χρησιμοποιηση γαι ολες τις χρησεις αλευρι ,αν χρησιμοποιησεις σκλησρο να ξερεις θα παρει πολυ λιγοτερο, Περιμενω εντυπωσεις αν δε τα εχεις κανει ηδη...

Ανώνυμος είπε...

poly kalo.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΤΣΑ.....
λοιπον τα ευτιαξα και ειναι τελεια!!!!!!
το μονο που αλαξα ειναι πως εβαλα μισο αλευρι λευκο.και μισο πολυσπορο..και επισης ευτιαξα με το ιδιο ζυμαρι πιτσα.... εγινε φανταστικη!
δοκιμαστετο!

dimitra liapi είπε...

τα έφτιαξα μόλις τώρα και είναι υπέροχα που μπορώ να τα φυλάξω για να διατηρηθούν φρέσκα........

margarita είπε...

Καλησπερα
Βαλτα σε σακουλακια στην καταψυξη

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίτα μου μπράβο σου είναι τέλεια τα έκανα σήμερα και τρελαθήκαμε! Λέω να τα δοκιμάσω και σαν καρβέλι, τι λες; Επίσης τα βάζω στην κατάψυξη πριν ή μετα το ψύσιμο;

Ανώνυμος είπε...

τα έκανα τελικα φρατσολακια και είναι πολύ καλα

margarita είπε...

Μπορεις να τα βάλεις και πριν σαν ζυμάρι όμως
και μετα το ψησιμο.
Θα τα αφησεις να ξεπαγωσουν έξω απο την σακούλα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...