translation

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια με καπνιστή σάλτσα

Pin It

Τα αγαπημένα του άντρα μου…

032

Υλικά
500 γρ. πένες
8 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια kρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
10 φέτες μπέικον καπνιστό
1 κουταλιά λίπος μπέικον
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια Γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αβγών χτυπημένος
αλάτι,πιπέρι
1 mix τυριών
200γρ ή 1 κεσεδάκι μοτσαρελάκια


Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.Λιώνουμε σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,μέχρι να ροδίσουν.

014

Βγάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε το μπέικον (όχι πολύ για να μη γίνει σκληρό).Βγάζουμε το μπέικον και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

015

Μόλις στραγγίξει,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά από το λάδι του μπέικον.

017

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς,σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.Ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι να πήξει .

018

Χαμηλώνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .

Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε το 1/4 του φλιτζανιού από το ζεστό μείγμα της μπεσαμελ στους κρόκους,ανακατεύοντας συνεχώς.

020

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε.Προσθέσουμε τα τυριά και ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσουν.

022

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το μπέικον και ανακατεύουμε.

023

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.

025

Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

028

Καλή Επιτυχία!!!

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Κοτοπουλάκια πανέ του Johnny

Pin It

Η αγαπημένη συνταγή του ανιψιού μου,που σίγουρα θα γίνει και δική σας…

010

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο

για το πανάρισμα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ. γλυκού μπαχαρικό για κοτόπουλο
λίγο χυμό λεμόνι
λίγο λάδι

για το τηγάνισμα
2 αβγά
λίγο γάλα
μείγμα για πανάρισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σχετικά μικρά κομμάτια,τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υλικά για παναρίσμα.Τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.

002

Χτυπάμε τα αβγά με λίγο γάλα,βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το μείγμα για πανάρισμα,ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα αβγά

003

και μετά στο μείγμα και το γυρνάμε να πάει παντού η φρυγανιά.

004

007

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδί,μέχρι να ροδίσουν καλά και οι δύο μεριές.

011

Καλή Επιτυχία!!!

Τip
Αν δεν έχετε μείγμα για πανέ,κάντε το εξής:Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αλεύρι να πάει παντού,μετά βουτήξτε τα στα αβγά και μετά πάλι σε φρυγανιά.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια της δίαιτας

Pin It

Η συνταγή προέρχεται από διαιτολόγο και
είναι πολύ νόστιμη!Δοκιμάστε την…

007

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
ελιές
ανθότυρο
λάδι
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια,ρίχνουμε το λάδι (τόσες κουταλιές της σούπας όσα είναι και τα άτομα που θα φάνε).Προσθέτουμε την ντομάτα,

002

τις ελιές (εμένα προσωπικά δε μου αρέσουν και δεν έβαλα) και το ανθότυρο.

003

Ανακατεύουμε.

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!

004Tip
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικό θέλετε,βρασμένο και όχι τσιγαρισμένο.

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Τούρτα Κορμός σοκολάτας

Pin It

Απλά Θεϊκή Απόλαυση

070

Υλικά
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτας (100γρ. στο σύνολο)
2 πακέτα πτι μπερ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πλάκα βούτυρο
2 κουτ. σούπας άχνη
σαντιγί
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φακελάκια,τη ζάχαρη,το 1 φλιτζάνι γάλα και τα αναδεύουμε.

050

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το 1 1/2 φλιτζάνι γάλα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του μπολ ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει.

053

Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει εντελώς,ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα.

056

057 Παίρνουμε το ζεστό γάλα,το ρίχνουμε σε ένα πιάτο,βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μετρώντας μέχρι το πέντε

058

και τα στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.

059

Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα κρέμα στο πάχος του μπισκότου,ξανά μπισκότα,έπειτα κρέμα,μέχρι να τελειώσουν

061

είτα τα μπισκότα είτε η κρέμα. Χτυπάμε τη σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι

054

και την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.

063

Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να κρυώσει καλά περίπου 3-4 ώρες.

076

Καλή Επιτυχία!!!

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Τονοσαλάτα

Pin It

Απλή και γρήγορη!!!!!!!!!

005

Υλικά
1 μεγάλη ρίζα μαρουλιού
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό ή 2 φρέσκα
3 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβα
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι ή νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
1 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη ρίζα του μαρουλιού,το πλένουμε πολύ καλά,το κόβουμε με τα χέρια μας (για να μη χάσει τα συστατικά του) και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

001

Κόβουμε την ντομάτα,το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι πάνω στο μαρούλι.

003

Τέλος,προσθέτουμε τη μαγιονέζα,τον τόνο,το λαδόξιδο και το αλάτι.

007

Καλή Επιτυχία!!!

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα

Pin It

Απλή,γευστική και τέλεια…

059

Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί
200 γρ. μοτσαρέλα μπαλίτσες κομμένες στην μέση
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 ποτήρι γάλα
4 αβγά
πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί.Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φύλλα,

051

τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί.

052

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

053

και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.

057

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν.

058

Καλή Επιτυχία!!!

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Αλαντούσκι (Ρώσικοι Λουκουμάδες)

Pin It

Μια τέλεια συνταγή
από την πεθερά
της φίλης μου Μάρθας!!!

039

Υλικά
4 αβγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1/2 κουταλιά γλυκού σόδα
2 κουταλιές γιαούρτι
3,5 κούπες αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα αυτό που φουσκώνει)

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

028030

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να κάψει.Σε ένα ποτηράκι του καφέ βάζουμε λίγο λαδί και το κουτάλι.

031

Πιάνουμε το ζυμάρι με τη χούφτα μας,το κόβουμε με το κουταλάκι και το ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι (δείτε εδώ).

033

Μόλις χρυσίσει και από τις δύο μεριές,το βγάζουμε.Επαναλαμβάνουμε,μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

034

Tip
Σερβίρουμε με ζάχαρη,μέλι,μερέντα ή ακόμη και με παγωτό.

046

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Κοκκινιστό

Pin It

Μια κλασική συνταγή!

Εικόνα 011 

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
3-4 ντομάτες ώριμες
1/2 ποτήρι ντοματάκι
1/4 κ.γ. κανέλα
2-3 σπόρια γαρύφαλλο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν για μία με μιάμιση ώρα (μέχρι να μαλακώσουν).Τα αφήνουμε στην άκρη.

Εικόνα 002

Κόβουμε το κρεμμύδι στο multi.Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

Εικόνα 014

Πολτοποιούμε στο multi τις ντομάτες,το σκόρδο και

Εικόνα 004

τα ρίχνουμε στο κρεμμύδι που τσιγαρίζεται μαζί με το κρέας.

Εικόνα 006

Το αφήνουμε να πάρει βράση,ώσπου να δέσει η σάλτσα (να γίνει πιο πηχτή και να ρουφήξει τα πολλά υγρά).

 Εικόνα 013

                                    Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Εικόνα 016

Tip
Συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες,ρύζι ή πούρε.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...