translation

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Μυδοπίλαφο

Pin It
Από την καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου…τη γιαγιά μου…
DSC01646
Υλικά1 σακουλάκι μύδια μαζί με το ζουμί
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 φλυτζάνια νερό (μαζί με το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
λίγο άνηθο προαιρετικά
ΕκτέλεσηΣτραγγίζουμε με μια πετσέτα το ζουμί από τα μύδια.
DSC01628
Μετράμε πόσα φλιτζάνια είναι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει,
το ξαφρίζουμε.
DSC01632
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι
να τσιγαριστεί.
DSC01631
Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι προσθετουμέ το ρύζι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
DSC01634
Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε και ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε βράσει και
έχουμε μετρήσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.

DSC01635
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζουμε την τρίχα που έχουν μέσα,τα
προσθέτουμε στο ρύζι.
DSC01637
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό, αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.
Αν δούμε ότι σώνετε το νερό και το ρύζι είναι ακόμη σκληρό προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό.
DSC01645
                                        Καλή Επιτυχία!!!
ΣΗΜ:Η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2,δηλαδή 1 κούπα ρύζι με 2 κούπες νερό
(κάποιοι το κάνουν και 1 προς 2,5).
Αν σας προβληματίζει το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια,παραλείψτε το και βάλτε μόνο νερό.
Όλη η γεύση όμως σίγουρα είναι στο ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...