Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η ντοματοσουπα της μαμά μου

Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια…

DSC07040-001

Υλικά για 4 άτομα

3 μεγάλες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες

2 λίτρα νερό

1 κούπα κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι ή φιδέ

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 κύβο της αρεσκείας σας

αλάτι, πιπέρι

λίγο λάδι

Εκτέλεση

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί,

DSC02726

μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κριθαράκι το ανακατεύουμε για 1 λεπτό έπειτα την ντομάτα την αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά

DSC02729

και τέλος προσθέτουμε το νερό το αλάτι , το πιπέρι και τον κύβο και το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ,

DSC02731

μόλις το κριθαράκι μαλακώσει σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.

DSC07044

                     Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Στης εκτέλεση που έκανα εγώ δε τσιγάρισα το κριθαράκι για πιο Light, Η Σούπα αυτή γίνετε μόνο με φρέσκια ντομάτα και είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό. Επίσης αν εχετε ζωμο σπιτικό ακόμη καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...