translation

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ζυμή για τυροπιτάκια ή λουκανοπιτάκια

Pin It
Αφράτα όσο ποτέ!!!

Εικόνα 116
Υλικά για 50 κομμάτια
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 φλ. του ελληνικου σπορελαιο
2 αυγά
2 κοφτες κ.σούπας ζάχαρη
1 κοφτη κ.γ αλάτι.
4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρησεις
Γέμιση
λουκάνικα κοκτέιλ
ή τυρι
άλλοιμα
2 κρόκους αυγων με λίγο γάλα

Εκτέλεση
Μέσα σε ενα βαθύ μπολ βάζετε την μαγιά και το γάλα, το αφήνετε μέχρι να αφρίσει η μαγια και να διαλυθει.
Εικόνα 066
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγα το λάδι την ζάχαρη και το αλάτι,
Εικόνα 067
τα ρίχνουμε μεσα στο μπολ της μαγιας , προσθετουμρ σιγα σιγα το αλευρι (μπορει να μη το παρει, ισα να ξεκολλαει η ζυμη απο τα χερια) και ζυμώνουμε.
Εικόνα 068
αφηνουμε την ζυμη να διπλασιασει τον ογκό της, επειτα χωρίζουμε την ζυμη σε 10 ιδια μπαλάκια,
Εικόνα 076
με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φυλλό, το κοβουμε σε 5 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε το λουκάνικο ή το τυρι ή οποια αλμυρή γέμιση θέλουμε,
Εικόνα 078
τα τυλίγουμε με τον ακόλουθο τρόπο.
Εικόνα 079
Εικόνα 080
τα βαζουμε σε ενα ταψακι που έχουμε λαδώσει και τα αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους,
Εικόνα 085
τα αλοιφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν περιπου 30 λεπτά.
                  Καλη Επιτυχια!!!
Η συνταγη και η εκτέλεση ειναι της Β.Μανώλη

18 σχόλια:

Φωτεινη Τ. είπε...

Καλησπερα Μαργαριτα
Οσες συνταγες και να εχει καποιος για ζυμες ,ποτε δεν φτανουν!Η καθε μια κατι καινουργιο εχει να δωσει..Η συγκεκριμενη μου φανηκε αρκετα ενδιαφερουσα ,μια που τα πιτακια μου τα φτιαχνω με ζυμη που περιεχει γιαουρτι και αντι για μαγια χρησιμοποιω baking powder.Οποτε καταλαβαινεις οτιδηποτε καινουργιο,μπαινει τις αμεσες προτεραιοτητες μου.Ωραιες φωτογραφιες με κατατοπιστικες οδηγιες που βοηθουν στην αποφαση της αμεσης παρασκευης της συγκεκριμενης ζυμης.Καλο ΣΚ ,ηρεμο και χαρουμενο.Φιλια πολλα,πολλα.

Margarita είπε...

Καλησπέρα Φωτεινη χαίρομαι που σε βλέπω συχνά εδώ και πάντα με ενα όμορφο λόγο.θα ήθελα αν μπορούσες να μου στείλεις και την δική σου συνταγή να δοκιμάσουμε, σε ευχαριστώ και παλι

ELENA S είπε...

Την έχω καταγράψει και θα την δοκιμάσω σύντομα,φαίνονται λαχταριστά,αφράτα και πεντανόστιμα...ΜΠΡΑΒΟ!!!

χρυσα είπε...

ειναι η καλαυτερη ζυμη που εχω κανει ποτε......μπραβο μαγκη

Στελλα είπε...

Φανταστική ζύμη!Εφτιαξιά και μικρά ψωμάκια για κολατσιό των παιδιών και και τα έφαγαν σκέτα (τόσο άφρατα).Υπέροχες οι σύνταγες σου όπως πάντα.Μπράβο!

maria vardi είπε...

φανταστικα εκανα μια ταψαρα εχθες, τελειωσαν και ετοιμασα την ζυμη να κανω και σημερα,νασαι καλα ευχαριστω για την συνταγη

maria vardi είπε...

φανταστικα τυροπιτακια εκανα μια ταψαρα εχθες και εξαφανιστηκαν οποτε σημερα τα ξανακανω μονο που θα προσθεσω και κασερι στην γεμιση με τυρι(την ζυμη την εκανα με ελαιολαδο)νασαι καλα

Ανώνυμος είπε...

Τελεια,φανταστικα..εχω δοκιμασει ενα σωρο ζυμες,αλλα σαν και αυτη,καμια...μπραβο

PENNY DEL είπε...

Πραγματικά αφράτη...τέλεια και ευκολα. Σ' ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας
Κάνω μια παρόμοια ζύμη αλλά θα δοκιμάσω και την δικιά σας γιατί στην δική μου το ταψί το αλοίφω με πολύ βούτυρο και τον τελευταίο καιρό θέλω να το αποφεύγω.
Αν κάνω γέμιση με τυρί να το βάλω σκέτο ή μπορώ να βάλω και αυγά;
Επίσης μπορώ να φτιάξω απο την προηγούμενη ημέρα και να τα ψήσω την επόμενη εάν ναι πως τα συντηρώ;
Σας αξίζει ένα μεγάλο Μ Π Ρ Α Β Ο για όλες τις συνταγές σας, όσες έχω δοκιμάσει πέτυχαν και άς είμαι νέα στην κουζίνα

margarita είπε...

Καλησπέρα
Αν δεν θέλεις να αλειψεις το ταψι με βουτυρο βάλε λαδόκολλα και αλειψετε την με λιγο λαδακί.
Μπορεις να τα φτιάξεις και μολις κρυώσουν να τα βάλεις καταψυξη, έπειτα αφησε τα να ξεπαγωσουν και ζεστανε τα λιγο αν θελεις , φυσικα δεν ειναι υποχρεωτικο.
Στην γέμιση με το τυρι βάζω και εγω αυγο για να ειναι πιο αφρατη, αν δε θελεις να βαλεις αυγο βαλε λίγο γιαουρτι.
Δυστηχως μονο ψημενα η αν θελεις αφου φουσκωσουν βαλε το ταψι στην καταψυξη και ψηστα χωρις να τα ξεπαγωσεις.
Σε ευχαριστω πολυ !!!
Περιμενω εντυπωσεις

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα...συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας.
Ερώτηση: Για το σπορέλειο η ποσότητα είναι 2 φλυτζ. του ελληνικού. Για το αλεύρι είναι φλυτζ. του ελληνικού, του τσαγιού ή κάτι άλλο?
Ευχαριστώ πολύ

alexs είπε...

Τα έκανα με λουκανικάκια τα οποία ζεμάτησα σε βραστό νερό και τα ανακάτεψα με μουστάρδα και κετσαπ. Εγιναν φανταστικά !

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας!Τα έφτιαξα σήμερα και δεν έμεινε ψίχουλο, κυριολεκτικά.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ!Όταν είδα τη φωτογραφία απο τα πιτάκια σκέφτηκα αποκλείεται να μου βγούν έτσι,πόσο λάθος έκανα. Μπράβο σας και για την ακρίβεια στις δόσεις και τη διαδικασία. Καταλαβαίνετε πως θα δοκιμάσω κι άλλες συνταγές σας και θα επανέλθω με σχόλια. Ά! θα σας χρεώσω τα κιλά που πιθανόν βάλω...:)

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική συνταγή!!!!Κι εγώ δεν περίμενα να την πετύχω αν και έβαλα ελαιολαδο, αλλά βγήκαν όλα τέλεια!!!Ευχαριστούμε θερμά!!!!
Florance

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικη ζυμη! Τα εκανα 2 φορες, Κυριακες, και ειχαν τα παιδακια μου κολατσιο της προκοπης για ολη τη βδομαδα. Μεσα σε τσιγκινο κουτι διατηρουνται μια χαρα. Εκανα γεμιση με φετα, λουκανικακια και ζαμπον/κασερι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ,ΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΣΩ ΑΥΡΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΤΗ ΖΥΜΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ?

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...