translation

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Αρακάς

Pin It

Το μικρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι…

DSC03716

Υλικά

1 κιλό αρακά

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο

4-5 ντομάτες ώριμες στο multiον

αλάτι, πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να καεί και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια

DSC03673

και τα τσιγαρίζουμε, μόλις αρχίσουν να μαραίνετε ρίχνουμε τον αρακά,

DSC03674

ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά

DSC03676

τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, αν αρχίσουν να λιγοστεύουν τα υγρά και δεν έχει γίνει ο αρακάς προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο, αν πάλι το μαγειρευτέ στην χύτρα μην βάλετε νερό αφήστε τον αρακά να βράσει με το ζουμί της ντομάτας.

                     Καλή Επιτυχία!!!!

1 σχόλιο:

Foteini Thes είπε...

Kαλησπερα Μαργαριτα
Κλασσικο φαγακι,πεντανοστιμο,γινεται υπεροχο οταν ειναι εποχιακο.Ωραιοτατο σαν λαδερο αλλα και θαυμασιο σαν συνοδευτικο κρεατος.Το εφτιαξες πολυ ωραιο Μαργαριτα μου.Φιλια πολλα,πολλα.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...