Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σαν.. μπαμπάς με ανανά

Θα σας ξετρελάνει!!!
μπαμπας
Υλικά
6 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 μπεικιν
1 βανίλια
1 φλ.ζάχαρη
1 μόρφατ σε κουτάκι
1 κομπόστα ανανά
Σιρόπι
2 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ.νερό ή το σιρόπι της κομπόστας
DSC03988

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα,
DSC03992
χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,
DSC03990
μέσα στο μείγμα με τους κρόκους κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια,
DSC03993
ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά,μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε μέσα την μαρέγκα κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε σιγά,
DSC03994
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα , το ψήνουμε μέχρι να  ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η  οδοντογλυφίδα.
DSC04001
Το αφήνουμε ένα κρυώσει πολύ καλά, βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά μετρώντας από την ώρα  βρασμού.
DSC04003
Κόβουμε το κέικ στην μέση,
DSC04004
βγάζουμε το πάνω μέρος και σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και το πάνω και κάτω κομμάτι.
DSC04005
Χτυπάμε την μόρφατ να γίνει Σαντιγύ,  κόβουμε τα κομμάτια ανανά σε μικρά κομματάκια, απλώνουμε την Σαντιγύ  στο ενδιάμεσο και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια ανανά,
DSC04007
το καπακώνουμε με το πάνω κομμάτι του κέικ, το στολίζουμε 4 ροδέλες κέικ και ροζέτες Σαντιγύ
DSC04009
                           Καλή επιτυχία!!!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση ειναι της Ε. Τσαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...