translation

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κιχιά της πεθεράς μου

Pin It
Τυροπιτούλα κανείς?
ά
Υλικά
900γρ αλεύρι Κούλα
500ml νερό
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο η ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά αλάτι
Μαργαρίνη-βιταμ λιωμένο στο μπρίκι, μαζί με σπορέλαιο
Τυρί Φέτα της αρεσκείας μας

Συνταγή
Ζυμώνουμε το ζυμάρι σε μια λεκανίτσα,δεν πρέπει να κολλάει αλλά ούτε να είναι πολύ σκληρό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε όσο  ζυμάρι χωράει στο παλάμη μας και κάνουμε μικρές μπάλες, τις ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη  όσο είναι η παλάμη μας και με το χέρι πάλι βάζουμε βιταμ και το απλώνουμε σε κάθε ανοιχτό ζυμαράκι ,ενώνουμε ανά τρία μαζί

dsc02395-3-zymarakia-me-bitam


Συνήθως μου βγαίνουν ενωμένα 4 και κάτι
Από αυτά ανοίγουμε 4 φύλλα,στο πάγκο εργασίας ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλήσει το φύλλο
Το φύλλο είναι λεπτό έως διαφανές ,το κόβουμε σε 3 η 4 λωρίδες,

dsc02397-lorides
λαδώνουμε με το λιωμένο βιτάμ και λάδι την επιφάνειας των φύλλων και  τρίβουμε  τυρί επάνω σε κάθε λωρίδα,
dsc02398-me-bitam-kai-tyri
έπειτα στρίβουμε και από τις 2 μακριές πλευρές προς τα μέσα,
dsc02399-strivoume-pros-mesa
μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι,
dsc02400-rolaroume
dsc02401-kixi
παίρνουμε το ταψί βάζουμε τα κιχιά, αλείφουμε με βιτάμ ή λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά. Είναι απλός θεϊκά.

                           Καλή Επιτυχία!!!!
Την συνταγή και τις φωτογραφίες τις έστειλε η φίλη Πέτρα από την Αφυτο Χαλκιδικής.

Πρότασή φίλης: Πολλές φορές όταν ο χρόνος μας κυνηγάει και δεν έχω έτοιμο φύλλο στην κατάψυξη,αλλά θέλουμε οπωσδήποτε να τα γευτούμε, τα κάνουμε και με φύλλα κρούστας,

13 σχόλια:

KaPa είπε...

Αυτή λοιπόν είναι μια φανταστικκή πίτα...Καλημέρα!!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα, πολύ ωραία η συνταγή σας, αλλά θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις τα 3 φύλλα τα ανοίγουμε μαζί ή το καθένα ξεχωριστά;

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου είναι πολύ νόστιμα και χορταστικά τα κιχί.Εμείς τα κάνουμε συχνά και μάλιστα με διαφόρων ειδών γέμιση..με κιμά,με πράσα και τυρί, με σπανάκι κλπ,φαντασία να έχει κανείς!Είναι ιδανικά για τα παιδιά ως κολατσιό,αλλά και για το σχολείο.Πολλές φορές όταν ο χρόνος με κυνηγάει και δεν έχω έτοιμο φύλλο στην κατάψυξη,αλλά θέλουμε οπωσδήποτε να τα γευτούμε, τα κάνω και με φύλλα κρούστας,Γίνονται υπέροχα!Φιλιά πολλά,πολλά.

Fuat Gencal είπε...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar..

Μαργαριτα είπε...

Καλησπέρα
τα 3 πιτάκια μαζί τα ανοίγουμε 1 φύλλο
είναι όντως τελεία συνταγή, Φωτεινή θα το γράψω σαν υποσημείωση

KANTHAR0S είπε...

Τέλεια!

katerina katerina είπε...

Καλησπέρα και από μένα!!!
Φαίνονται υπέροχα τα κιχάκια σας και επειδή θα ήθελα πολύ να τα φτιάξω μια διευκρίνηση και για μένα είναι νομίζω απαραίτητη.
Αναφέρετε "αλεύρι Κούλα" , επειδή εμείς εδώ στην Κρήτη δεν έχουμε τη συγκεκριμένη μάρκα , κι εγώ προσωπικά δεν την έχω καν ακουστά , έχει καμιά διαφορά από τα άλλα αλεύρια για όλες τις χρήσεις?
Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!

ELENA S είπε...

Τί ωραία και λαχταριστά που φαίνονται?Στείλε σε παρακαλώ....επειγόντως!!!

FLORA GIA είπε...

Μια χαρά τα πιτοειδή κυρίως αν τα φτιάχνει άλλος.

Μαργαριτα είπε...

Καλησπερα
Κατερινα για ολες τις χρησεις το αλευρι θα ειναι οκ
περιμενουμε εντυπωσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που δεν μου έφτανε το αλεύρι και συμπλήρωσα με ολικής και με καλαμποκαλεύρο έγιναν υπέροχα, ευχαριστουμε πολυ!
Ειρηνη-Κωσταντίνα, Σέρρες.

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη,το γράφω επάνω,πώς ρίχνουμε αλεύρι,να μην
κολλήσει το φύλλο μας.Το έκανες και πιο υγεινό
μπράβο
Petra

Sultana Aslanoglou είπε...

νόστιμα φαίνονται! θα τα δοκιμάσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...