translation

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Ζύμη για πίτσα σε 5 λεπτά χωρίς φούσκωμα

Pin It Πιο γρήγορη από ποτέ!!!


Υλικά
500 γρ φαρίνα
2 κ.σούπας βιταμ
1 κ.τσαγιού αλάτι
3/4 κούπας φρέσκο γάλα
1 αυγό (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαργαρίνη και το αλεύρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα.
DSC04792
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολάει στα χεριά,
DSC04794
την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί (δε το εκανα, οποιοςε θέλει ομως μπορει να την αφησει ) . Απλώνουμε το φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί,
DSC04795

Βάζουμε επάνω τα υλικά επιλογή μας
DSC04796
και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά για ποιο σίγουρα σηκώνουμε λίγο την ζύμη με ένα πιρουνάκι για να δούμε αν έχει ροδίσει..
DSC04800-001
                   Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν είναι σφικτή η ζύμη προσθέστε λίγο γάλα ακόμη, ή αν είναι πολύ νερουλή λίγο αλευρακι, αν και οι ποσότητες είναι ακριβώς παίζει ρολό το αλεύρι που χρησιμοποιούμε.
Η συνταγή με αρκετές δίκες μου παραλλαγές είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.

13 σχόλια:

Conna είπε...

Παρ'όλο που έχω ζύμη πίτσας που δεν την αλλάζω ... το γρήγορο της υποθέσεως Μαργαρίτα με δελεάζει.

Φιλιά

George Chatziioannidis είπε...

poly kalo akougetai pou ftiaxnetai etsi grhgora alla ki esy Conna dwse mas thn zymh sou pou den thn allazeis opws les..perimenoume!

Dimitra είπε...

Φαίνεται πανεύκολο και γευστικό! Εύγε.

Snowangel είπε...

Μου ακουγεται αρκετα καλη. Θα την δοκιμασω σημερα το βραδυ! Ευχαριστουμε! ♥

margarita είπε...

Καλησπερα
Αυτο το γρηγορο με δεαλεσε και μενα, αν και την φοβηθηκα οντως διαθετει τις προδιαγραφες για να μεινει στο τετραδιο των συνταγων....
Κωνσταντινα την ιδια συνταγη κανουμε μονο που βαζω νερο αντι για γαλα, ειναι τελεια, παλιοτερα εκανα την ιδια με την δικια σου και εβαζα ενα αυγο, μη μερωτησεις γιατι :Ρ
Γιωργο πατα πανω στο ονομα της conna και θα σου βγαλει τις συνταγες της!!!
Φιλια !!!!!
Γ

Foteini Thes είπε...

Μαργαρίτα μου έφτασα καθυστερημένη??Όχι όμως τόσο,γιατί ακόμα προλαβαίνω να σημειώσω την ταχύτατη αλλά φαντάζομαι πολύ νόστιμη λύση της ζύμης για πίτσα!Πόσες φορές χρειάστηκε να σκαρώσουμε μία γρήγορη πίτσα για διάφορους λόγους!!Ομολογώ ότι πολλές φορές καρδιοχτύπησα για την έγκαιρη ετοιμασία της..Εφεξής μάλλον δεν θα αντιμετωπίζω τι ίδιο πρόβλημα!Φιλιά πολλά,πολλά.

Kamikaze είπε...

Πίτσα?τωρα με πέτυχες στο αδύνατο σημείο μου....
καλό βράδυ.

Eri είπε...

Μαργαρίτα κ εγώ κάνω ζύμη απο τυροπιτάκια που περισσέυει σε πίτσα, μια χαρά γίνεται! Κάπως έτσι είναι απλά βάζω γιαούρτι αντι για γάλα.
Φιλάκια πολλά φιλενάδα!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα σας. Καινούρια εδώ! Την έκανα τη ζύμη, καταπληκτική! Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κατι;
φαρίνα απ χρησιμοποιείτε;

Eleni Di. είπε...

Το ίδιο ήθελα να ρωτήσω. Τι φαρίνα; Φαριν-απ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις;

margarita είπε...

Καλησπερα
ειναι η φαρίνα που βάζουμε στο κεικ
Φαριν απ. Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτην την πιτσα την εβαλα στο ματι.. θα την κανω αυριο το μεσημερι♥

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...