translation

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Βουτυρόκρεμα για cupcake

Pin It Για στόλισμα, επάλειψη τούρτας αλλά ακόμη και για γέμιση!!!


Υλικά για 750 γρ.
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών, μεσαίου μεγέθους
300 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

Συνταγή
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια τ τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, έως ότου η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει στους 118ο C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, υπολογίζουμε ότι θα έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία όταν θα έχει βράσει για 2-3 λεπτά. Όση ώρα βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάμε σε μέτρια ένταση μέχρι να ασπρίσουν.

Αδειάζουμε το πηχτό σιρόπι μέσα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου κρυώσει το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο έχει μαλακώσει και έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,

και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αφρατέψει.

                             Καλή Επιτυχια!!!!

Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου
Η φωτογραφίες είναι της φίλης του blog Καλλιόπης Ιωάννου.

12 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου φαίνεται πολύ αφράτη!!!Εκπληκτική!
Φιλιά!

Εφη είπε...

Πολύ ωραία εκδοχή, θα την έχω υπόψη! Φαντάζομαι ότι αποκλείεται η μαργαρίνη και μιλάμε αυστηρά για αγελαδινό βούτυρο. Κανω λάθος? Καλό μεσημέρι Μαργαριτούλα μου!

margarita είπε...

Καλησπερα Εφη
για βουτυρο αγελάδος μιλάμε παντα,
εμενα μου αρεσε γιατι δεν κρατσανιζει η ζάχαρη

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δείχνει πολύ αφράτη, ιδανική για εντυπωσιακά cupcakes!
Φιλάκια, καλό απογευμα!!

Vita είπε...

Μου αρέσει που τα αυγά με το καυτό σιρόπι "ψήνονται". Τα τελευταία χρόνια δεν θέλω να χρησιμοποιώ ωμά αυγά. Ωραία συνταγή!

mia maria είπε...

Τι ωραία! Και εμένα δε μου αρέσει καθόλου που νοιώθω τη ζάχαρη σε άλλες βουτυρόκρεμες που έχω φτιάξει!

margarita είπε...

Καλησπερα
ειναι ενα θεμα οντως αυτο το κρατσανισμα,
το πετυχα μονο με δυνατο μιξερ,
Vita ειχα κανει καποτε ετσι μια κρεμα με σοκολατα και αυγα μιλαμε ηταν τελεια...

Ανώνυμος είπε...

Mporw na valw xrwma zaxaroplastikhs gia na kanw se diafora xrwmata giati to thelw gia paidiko party???

margarita είπε...

Καλησπέρα,
Εννοειτε οτι μπορεις να βλαεις χρωμα σε υγρη μορφή ή σκονη.

Ανώνυμος είπε...

εμενα μου βγαινει νερουλη και κανω ΑΚΡΙΒΩΣ οτι γραφει. το χω ηδη κανει δυο φορες!

Καλλιόπη είπε...

Ίσως το βούτυρο που χρησιμοποιείς δεν είναι τόσο καλό!! Δοκίμασε κάποιο άλλο! Θέλει αρκετό χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα!

Ανώνυμος είπε...

καλό το αποτέλεσμα και όμορφο αλλά δεν θα το δοκίμαζα ξανά γιατί αποδείχτηκε ότι θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ χτύπημα και δεν βγήκε όσο σφιχτό το περίμενα..αααααχ!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...