translation

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Μπούλαρ 2

Pin It Κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!!!
   _ _ -
Υλικά
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
500γρ γάλα
200γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο
2κουτ γλυκού μπεικιν
2 κουτ γλυκού βανιλα
125γρ μαγιά
αλεύρι 1 κιλό και ίσως παραπάνω
Συνταγή
Λιώνουμε το βούτυρο με 100γρ γάλα,
DSCN2498
ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη μαγιά, το μπεικιν και μετά τα αυγά τα χτυπάμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο τέλος ριχτούμε το αλεύρι ώσπου να γίνει αφράτη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
DSCN2501
Αφήνουμε την ζύμη  να φουσκώσει για μίση ώρα
χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος απλώνοντας  σπορέλαιο στο πάγκο μας,
πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα
DSCN2505
αφού το βουτυρώσουμε το κάνουμε ρολό και το κόβουμε κομματάκια με 1 δάχτυλο πάχος περίπου. τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μίση ώρα.
DSCN2514
τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε χοντρή ζάχαρη
DSCN2518
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά
DSCN2527








                                         Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Αγγέλας Λαμπριανίδου.

26 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Τι ωραία ανάρτηση!Συγχαρητήρια στη φίλη του blog σου Μαργαρίτα για την υπέροχη πρόταση αυτών των καραμελωμένων μπούλαρ,που το άρωμά τους έφτασε και κτύπησε και τη δική μου πόρτα!Εξαιρετική συνταγή!Φιλιά πολλά,πολλά.

Penelope είπε...

Πραγματικά δεν μπορεί να φάει κανείς μόνον ένα!!!
Δεν γίνεται με τίποτε όσο εγκρατής και αν είναι :-)

sundayspoon είπε...

Μιαμ μιαμ! Εγώ θα πάρω αυτό με την περισσότερη κανέλα!

Ερμιόνη είπε...

Ωραία και μοσχομυριστά ρολάκια!
Θα πλημμύρισε το σπίτι με ωραία αρώματα! Και είναι και ωραία πρόταση για τα γιορτινά πρωινά μας!
Φιλιά πολλά!

Eri είπε...

Εγώ δεν ξέρω τι είναι το μπουλαρ αλλα αυτά τα ρολά κανέλας είναι φοβερά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Από εδώ μοσχομύρισε κανελίτσα???
Εννοείται πως δεν θα αρκεστώ μόνο σε ένα!
Φιλιά!

Loving Dressip είπε...

H συνταγή ειναι πολυ ευκολη και τα μπουλαρ ειναι πεντανοστιμα!Μπορειτε να τα βαλετε στην καταψυξη και να τα αποψυξετε για ενα ωραιο συνοδευτικο στον καφε σας ή και για να δωσετε στα παιδια στο σχολειο!Εμενα προσωπικα μου αρεσουν ζεστα και τα ζεσταινω στο φουρνακι μικροκυματων πριν τα φαω!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Φανταστικά!Μοσχομύρισαν!!!
Φιλιά!

Olga StarDec είπε...

Δεν το ήξερα ότι λέγονταν έτσι! Τρελαίνομαι γι'αυτά τα γλυκάκια!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αρωματικά και αφράτα, τα μπούλαρ! Εξαίρετη, γλυκιά και αρωματική συνοδεία για το καφεδάκι μας!
Καλό βράδυ.

margarita είπε...

Οι σουηδοι τα λενε μπουλαρ ή κανελμπουλαρ,
ειναι οντως πολυ καλη η συνταγη εχω δοκιμάσει παιδια και αξιζει να την κανετε!

ΚΑΙΤΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙΤΗ.ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ.ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΧΤΥΠΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ Η ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ/?ΣΑς.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΠΟΛΛΥ.ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

καλημερα μηπως θα μπορουσαμε στη γεμιση να βαλουμε και ταχινι?και ακομα μια ερωτηση γινονται μαλακα οπως φαινονται ή ειναι σφιχτα?ευχαριστω.

margarita είπε...

Καλημερα Καιτη
Τα χτυπας για λιγο ξεχωριστα προσθετεις το γαλα και επειτα τα βαζεις στο υπόλοιπο μειγμα.
Χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσουν οι συνταγες ελπιζω να σε βλεπω συχνα στην παρεα μας!

margarita είπε...

Φυσικα και μπορεις ν αβαλεις ταχινι τωρα για τον χρονο ψησιματος δε ξερω αλλ απιστευω θα ειναι το ιδιο, Τα μπουλαρ ειναι μαλακα εσωτερικα και τραγανα απο εξω οχι πολυ αλλα τραγανα

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σας εκανα τη μιση δοση βγηκαν 30 τεμαχια τα μισα με κανελοζαχαρη και τα υπολοιπα προσθεσα ταχινι επαθα σοκ απιστευτα νοστιμα ευχαριστω για την νοστιμοτατη συνταγη και ακομα κατι θελω να κανω εγγραφη αλλα δεν μπορω μπορειτε να μου πειτε πως να το κανω?

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας,
Είναι υπέροχα τα έφτιαξα και πραγματικά ήταν καταπληκτικά όμως δεν τα πασπάλισα με χοντρή ζάχαρη γιατί δεν την βρήκα στο σουπερ μάρκετ που ψωνιζω μπορείται να μου υποδείξετε την μάρκα της ζάχαρης και απο πού μπορώ να την αγοράσω;

margarita είπε...

Καλησπέρα
δεν εχω δει να πουλιετε στα σουπερ δεν ξερω αν εχει ο Βασιλόπουλος, εγω περνω απο ειδη ζαχαροπλαστικης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
έχω μια απορία λέτε 125γρ. μαγιά νωπή ή ξηρή;
Μπορώ να τα βάλω στην καταψυξη ψημένα ή ωμά;

margarita είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
margarita είπε...

Καλησπέρα Νωπη μαγια , η ξέρη ειναι το σακουλάκι νομιζω 8 γρ. θα τα βαλεις στην καταψυξη ψημενα μολις κρυωσουν απο τον φουρνο

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας,
Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά τους.
Μπορώ να βάλω και σταφίδες αφού τις ραντίσω με κονιάκ;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Θέλω να τα κάνω όμως με προβληματίζει η μαγιά, φαινεται πάρα πολλή. Είναι 125 γρ ή μήπως 12,5;
Αντζελα.

margarita είπε...

Καλησπερα
125γρ ειναι δεν ειναι λαθος

marianik είπε...

Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, είναι καταπληκτικά, δεν χρειάζονται τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο, ευχαριστώ για την όμορφη συνταγή

marianik είπε...

καταπληκτικά , τέλεια , μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, δεν χρειάζονται τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...