translation

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με σάλτσα ρετσίνας

Pin It Μου κόλλησες την ρετσινιά!!!
ό  ά ί
Υλικά για 2 άτομα
2 μπούτια κοτόπουλα
1 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού  ζωμό κοτόπουλο
1/2 φλ. τσαγιού ρετσίνα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
1 κ.γλυκού μπαχαρικό για κοτόπουλα
Συνταγή
Βάζουμε τα μπούτια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν (Αν τα βράσετε στην χύτρα ακόμη καλύτερα). Όταν είναι έτοιμα βρασμένα , όταν δηλαδή τα τρυπάμε και δεν τρέχει αίμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το ζωμό του κοτόπουλο και κρατάμε τα 2 φλιτζάνια ζωμού.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι (προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι, αν δεν έχετε θα αφαιρέσετε την πέτσα του κοτόπουλου), μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά βάζουμε τα μπούτια μαζί μετά μπαχαρικά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά  και από τις 2 πλευρές τους.
DSC05796
Τα σβήνουμε με ρετσίνα.
DSC05798
Βγάζουμε τα μπούτια από το τηγάνι.Στο λάδι που έχουμε τηγανίσει τα μπούτια ρίχνουμε το αλεύρι,
DSC05800
ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει
DSC05802
ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά να δημιουργηθεί μια κρεμά.
DSC05803
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω περιχύνουμε την κρέμα.
ό  ά ί
                         Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πολύ καλή πρόταση είναι να προσθέσετε στην συνταγή 5-6 λεπτοκομμένα φρέσκα μανιτάρια.
Αν θέλετε την σάλτσα πιο αραιή προσθέστε λίγο ζωμό ακόμη.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί αντί της ρετσίνας.

9 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα μου!
Διαβάζοντας τη ομολογουμένως πεντανόστιμη συνταγή σου,αναρωτιόμουν αν είναι πρόταση της πεθεράς σου,αφού και η μητέρα μου με παρόμοιο τρόπο μας σερβίρει το κοτόπουλο πολλές φορές!
Είναι μία πραγματικά άριστη πρόταση,γευστικότατη και φυσικά πανεύκολη στην πραγματοποίηση της!Την προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα!!! Φιλιά πολλά,πολλά.

Roula T. είπε...

Γεια σου Μαργαρίτα μου.
Μιας και μας αρέσει πολύ το κοτόπουλάκι θα δοκιμάσουμε σίγουρα την συνταγή σου που δείχνει τέλεια.
Καλή σου μέρα
Φιλία

Penelope είπε...

Μαργαρίτα, πρέπει να έδωσε εξαιρετικό άρωμα η ρετσίνα στο κοτοπουλάκι. Και σίγουρα λίγο πιο διαφορετικό από αυτόν που δίνει το άσπρο κρασί.

sundayspoon είπε...

Μιαμ μιαμ! Λαχταριστό το κοτοπουλάκι! Και η σαλτσούλα ό,τι πρέπει για βούτες...

Ερμιόνη είπε...

Πω πω Μαργαρίτα μου, που τη θυμήθηκες τη ρετσίνα;
Την έχω συνδυάσει με τα καλοκαίρια στο εξοχικό που πάντα αγοράζαμε άφθονα τελάρα για τις οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις (που ήταν πάρα πολλές)!
Ωραίο φαγάκι με γεύση Ελλάδας!
Φιλιά πολλά!

Lila Xagorari είπε...

Πολύ ωραία συνταγή, ευκολάκι αλλά πεντανοστιμάκι!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εξαιρετική η πρότασή σου Μαργαρίτα μου!
Και τα μανιταράκια θα ταιριάζουν όμορφα, αλλά και χωρις αυτά, με αυτήν την λαχταριστή σαλτσούλα, σπέσιαλ είναι το πιάτο σου!
Φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό;Πολύ νόστιμο και λαχταριστό!!!
Φιλιά!

Dimitra είπε...

Μαργαριτα το κοτοπουλο ειναι απο τα ωραιοτερα φαγακια στο σπιτακι μας!!!! Θα το δοκιμασουμε σιγουροτατα!!!
Ποσο μου αρεσει που εχεις παντα τις φωτογραφιες τοσο αναλυτικες, ακομα και για μενα την αρχαρια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...