translation

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Ψάρια Πλακί

Pin It

Μύρισε καλοκαιράκι….

DSC03049

Υλικά

Ψάρια (συνήθως χρησιμοποιούντο μεγάλα πχ. τσιπούρα εγώ

χρησιμοποίησα μπακαλιαράκια και σαρδέλες)

ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπερι

λίγο ρίγανη

λαδί

λίγο νερό

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα ψάρια στο ταψάκι μας,

DSC03044

τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες της ντομάτας και του κρεμμυδιού,

DSC03045

έπειτα τον μαϊντανό το λαδί ,τα μπαχαρικά και το νερό (μέχρι την μέση των ψαριών).

DSC03048

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια. περίπου 15 –20 λεπτά.

 

qew4r23

                                  Καλή Επιτυχία!!!

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Ragu' alla bolognese

Pin It

Μια Ιταλίδα στο πιάτο σας…..

DSC02962

 

Υλικά
500γρ κιμά

50γρ Βούτυρο

5-7 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον

1 Καρότο  ψιλοκομμένο

1 Κρεμμύδια  ψιλοκομμένο

1 χούφτα σέλινο ξεκομμένο

1 Κον κασέ

1 φλιτζάνι φρέσκο ​γάλα
1 φλ.κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ζωμό από κρέας

αλάτι, πιπέρι

Εκτελέση

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά,

DSC02949

μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον

DSC02951

.όταν ο κιμάς τσιγαριστεί τον σβήνουμε με το κρασί,

DSC02952

το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά του και προσθέτουμε το αλατοπίπερο , το κον κασέ  το ζωμό και γάλα

DSC02956

DSC02957

και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου προσθέτοντας κατά διαστήματα ζωμό.

DSC02958

                           Καλή Επιτυχία!!!!

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Χοιρινό κότσι με πράσα στη γάστρα

Pin It

Αν έχεις κότσια δοκίμασε….

DSC02934

Υλικά

2 κότσια

6 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια

λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,

DSC02902

βάζουμε μέσα στην σάρκα τρυπώντας με το μαχαίρι το σκόρδο έπειτα το βάζουμε  στην άστα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 1μιση ώρα μέχρι να ξεκολλήσει το κρέας από το κόκκαλο,

DSC02905

Παράλληλα βράζουμε τα κομμένα πράσα,

DSC02911

τα στραγγίζουμε, στο λάδι από το κότσι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα πράσα.

DSC02920

 

Αφού έχει γίνει το κρέας προσθέτουμε τα πράσα και ξαναβάζουμε την γάστρα για 20 λεπτά στο φούρνο. ΑΝ θέλετε κάνετε αυγολέμονο και ρίχνετε στο τέλος πάνω ή και σκέτο λεμονάκι.

DSC02937

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της μαμάς μου

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Νηστήσιμη Μπουγάτσα

Pin It

Πλάκα με κάνεις……..

DSC02981

Υλικά

4 φλιτζάνια  νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη

Εκτέλεση

Βράζουμε  το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη

DSC02963
Προσθέστε το σιμιγδάλι, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.

DSC02964

Κατεβάστε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα

DSC02971

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί  στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού,

DSC02972


Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες.

DSC02973 (2)

  ψήνουμε στους 180  για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα

DSC02975
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις

DSC02978

             Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Υ.Γ. Εμάς δε μας αρέσει το λεμονί ,αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί ή ότι ξύσμα σας αρέσει

πηγή

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Σουπιές με σπανάκι

Pin It

Είσαι μια σουπιά…..

DSC02931

Υλικά

1 Κιλό βρασμένο σπανάκι

1 κιλό σουπιές (τις κόβουμε σε κομμάτια)

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

άνηθο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις σουπιές, μόλις πιει το νερό ρίχνουμε λαδί και τις σοτάρουμε

DSC02928

έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν

DSC02929

και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο τον ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει βράσει για 10 λεπτά, στον τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

DSC02930

                                           Καλή Επιτυχία!!!!

DSC02932

Υ.Γ. Οι ποσότητες για το λεμόνι άνηθο και δυόσμο δεν δίνονται, ο καθένας μπορεί να βάλει όσο θέλει ανάλογα τα γούστα.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...