translation

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Λουκανόπιτα

Pin It Θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο…
ό

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
250γρ τριμμένα κασέρια κίτρινα τυριά
κέτσαπ,
μουστάρδα
Συνταγή
Ανοίγουμε την σφολιάτα και  την απλώνουμε πάνω σε μια λεία επιφάνεια, βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας τα κασέρια, από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα ανά δυο, ρίχνουμε πάνω από τα λουκάνικα το κέτσαπ και την μουστάρδα,
DSC05197-001
αν θέλουμε κόβουμε λωρίδες την σφολιάτα,
DSC05199-001
τραβάμε εναλλάξ την αριστερή μεριά στην δεξιά και το αντίστροφο μέχρι να τελειώσουν.
DSC05200-001
Αλλιώς το τυλίγουμε ρολό.
DSC05203-001 
Ψήνουμε την σφολιάτα στον φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
DSC05275-001
                   Καλή Επιτυχία!!!

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Μακαρονοσαλάτα

Pin It Δροσερή και πολύχρωμη!!!
ά
Υλικά
1 πακέτο βρασμένα φιογκάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
7-8 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τα σπόρια
200γρ γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε 3 φέτες και μετά σε κύβους
ή κομμένης φέτες και μετά σε κύβους
200γρ. κασέρι κίτρινο τυρί κομμένο σε 3 φέτες και έπειτα σε κύβους
ή κομμένο σε φέτες και μετά σε κύβους
1 κούπα μαγιονέζα
1 κ.σούπας ξύδι
1 κ.σούπας κέτσαπ
αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αλλαντικά,
DSC05153-001 
τα λαχανικά και
DSC05154-001
έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
DSC05155-001
Βάζουμε τα μακαρόνια στο ψυγείο για 1 ώρα. Διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
DSC05190-001
                    Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Το κασέρι είναι κομμένο με το χέρι γιατι δεν ξεκολλούσαν οι φέτες μεταξύ τους....

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Τα Γενέθλια της Χρύσας μου Νο 4

Pin It Σήμερα η μεγάλη μου (πλέον) κόρη έχει τα 4 γενέθλια της, φέτος ήταν μια ζόρικη χρόνια για αυτή πρώτον γιατί έγινε μεγάλη αδερφή … και δεύτερον γιατί πήγε πρώτη φορά σχολείο.
Τα γενέθλια μας ήταν πολύ ωραία, (τα κάναμε μια μέρα νωρίτερα )ήταν εκεί όσοι μας αγαπάνε, πολλοί συγγενείς και φίλοι, ένας πραγματικός χαμός, ευχάριστος χαμός που εύχομαι μόνο τέτοιους να έχουμε..
Η τούρτα ήταν ένα αερικό. Η Χρυσά  πέρσι είχε διαλέξει τον Καρχαρία που τρώει ένα παιδάκι…(μάλλον προετοιμαζόταν για το “μεγάλη αδελφή”…) Φέτος με εξέπληξε και διάλεξε την Νεράιδα, έτσι νόμιζα εγώ  δηλαδή για αυτή με μάλωσε που έκανα χρωματιστές ουρές μέσα στο φόρεμα της, αφού όπως μου είπε τελικά η ιδία, οι νύφες έχουν μόνο άσπρο φόρεμα, όποτε βάση την κόρη μου  η τούρτα ήταν νύφη….
DSC05235-001

Η γέμιση της τούρτας είναι μερέντα.
Αλλά είχαμε και δεύτερη τούρτα για τους μεγάλους με καραμελώμενα αμύγδαλα ,μερέντα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μπορεί να ακούγετε κάπως, αλλά ήταν από τις καλύτερες τούρτες γευστικά που έχω κάνει, διαφορετική αλλά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις…
DSC05232-001

¨Ο μπουφές που εξαφανίστηκε σε χρόνο ντε τε είχε:
Τορτίγιας με κοτοσολάτα (όποιος έχει φάει ξέρει…)
Χάμπουργκερ
Κρέπες με κιμά και τυρί
Σφολιάτα με λουκάνικα (στα προσεχώς)
Lolly cake χωρίς ξυλάκι
Πίτσα
Σπιτικό γύρο σε πιτούλες
Το γράφω κάθε φορά θα το γράψω και φέτος,
Η Χρυσά μου είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το blog, το blog έχει γενέθλια ένα μήνα μέτα τα πρώτα γενέθλια της Χρύσας μου,  η Χρυσούλα μου είναι ο λόγος που δημιουργώ όλες αυτές τις τούρτες και τα φαγητά, μέσα από την  κόρη μου βρήκα αυτό που μου αρέσει να κάνω …

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Κρέπες γεμιστές με κιμά ή τυρί

Pin It Σήμερα γιορτάζει ο αντρούλης μου!!! Κεραστείτε!!!
DSC05152-001

Υλικά για 30 κρέπες
Μια δόση κρέπες
Γέμιση με κιμά
1/2 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο κύμινο (προαιρετικά)
Γέμιση με τυρί
1/2 κιλό τυρί φέτα
1 αυγό
πιπέρι
Επάλειψη
βιταμ λιωμένο
Συνταγή
Κάνουμε τις κρέπες όπως γράφει στην συνταγή.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, να ροδίσουν, ρίχνουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά, τον τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι.
DSC05136-001
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση με το τυρί,
DSC05138-001
τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να ψηθεί το αυγό.
DSC05139-001
Περνούμε τις κρέπες μια μια και τις βουτυρώνουμε από την μια πλευρά μόνο,
DSC05137-001
τις γυρνάμε από την μη βουτυρωμένη πλευρά, βάζουμε μια κουταλιά τις σούπας από όποια γέμιση επιθυμούμε,
DSC05140-001
τυλίγουμε την κρέπα με τις 2 πλευρές και την ρολλάρουμε στο κέντρο, όπως στις φωτογραφίες,
DSC05141-001
DSC05142-001
Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ταψί,
DSC05143-001
και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Αν θέλετε από πάνω τρίβετε λίγο κασέρι, κίτρινο τυρί.
DSC05148-002
                  Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της κουμπάρας μου Ελένης Μάγδη.
Υ.Γ Η ποσότητα που αναφέρω είναι με αυτή την συνταγή για κρέπες.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Tiramisu, Ίσως το αυθεντικό…

Pin It

¨Όταν ρώτησα λίγο διστακτικά την Έλενα από τις Συνταγές της Καρδίας αν ήθελαν να συμμετάσχουν στην στήλη του guest post, μου απάντησε κατευθείαν θετικά με πολύ ενθουσιασμό και μου χάρισε μια υπέροχη συνταγή !!! Αυτό οφείλω να κάνω και εγώ… Σήμερα λοιπόν τα κορίτσια από τις Συνταγές της Καρδιάς μου έκαναν την τιμή να φιλοξενήσουν μια από τις συνταγές μου, τις ευχαριστώ πολύ για αυτό!!! Εύχομαι να συνεχίσουν αυτό το υπέροχο blog ενωμένες για πολλά χρόνια ακόμη!!!
Την συνταγή για το Tiramisu την έψαξα πολύ, ήθελα να είναι  η αυθεντική, προσεγμένη όπως ένα δώρο που στέλνεις σε φίλους αν και νομίζω ότι  ο ορος αυθεντική συνταγή  στην κουζίνα δεν ισχύει, ίσως ισχύει για ελάχιστες συνταγές…Για τις φιλές μου λοιπόν από τις Συνταγές της Καρδιάς :
Tiramisu Ίσως το αυθεντικό…
DSC05107

Υλικά


1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500 γρ.μασκαρπόνε
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό
Για να βρέξουμε τα μπισκότα
6 φλιτζανάκια εσπρέσο (τα μικρά του εσπρέσο) ή 1 ποτήρι νερό με 2 κουταλάκια νες καφέ
Για το πασπάλισμα
σκόνη κακάο


Συνταγή
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει, μέχρι να φτάσει στους 128 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε με το κουταλάκι λίγο σιρόπι.
Όταν η σταγόνα του σιροπιού δε θα διαλύεται και θα μένει σταγόνα μέσα στο νερό, είναι έτοιμο.
Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα το ζεστό σιρόπι. Αυτό το κάνουμε για να "ψήσουμε" τα αυγά και να μην υπάρχει πρόβλημα με σαλμονέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.

Ρίχνουμε μέσα το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Μόλις πετύχουμε σφικτή μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην φύγει ο αέρας.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ20 τετράγωνο, βουτάμε τα σαβουαγιαρ μέσα στο καφέ

και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα και την πασπαλίζουμε με κακάο,

ξανά μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ, την υπόλοιπη κρέμα και πάλι κακάο.

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.
Καλή επιτυχία!!


Οποιοδήποτε blog θα ήθελε να συμμετέχει σε ένα guest post, ή θέλει ένα guest από το Συνταγές… από σπίτι (δεν χρειάζεται να είναι blog μαγειρικής, οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να μαγειρέψει για να φιλοξενηθεί εδώ η συνταγή :P) , ας επικοινωνήσει μαζί μου με email, θα χαρώ πολύ!

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Γλυκός τραχανάς στα γρήγορα

Pin It Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο…
DSC05128-001
Υλικά
3 κιλά σπασμένο στάρι
3 1/2 λίτρα γάλα αγελάδος ή κατσικίσιο
1 κ. γλυκού αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το στάρι σε ένα βαθύ μπολ, βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει και το ρίχνουμε στο στάρι,
DSC05079-001
το αφήνουμε σε μια άκρη σκεπασμένο για 2 ώρες.
DSC05080-001
Ανακατεύουμε το σταρι με το γάλα, το απλώνουμε στο τραπέζι, περνούμε μια μικρή ποσότητα με το χέρι μας και το τρίβουμε πάνω σε χοντρό κόσκινο,
DSC04776-001
αυτό που τρίβετε από το κόσκινο το βάζουμε σε ταψί
DSC04779-001
και έπειτα στον φούρνο στους 90 –100 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει. το βγάζουμε από το φούρνο το απλώνουμε πάνω στο τραπέζι μέχρι να κρυώσει
DSC04781-001
και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

DSC05129-001
                       Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο του φούρνου και να κάνετε την παλιά μέθοδο να απλώσετε τον τραχανά και να τον σκεπάσετε  με τούλι πάνω σε κρεβάτια για 2-3 μέρες ίσως και παραπάνω μέχρι να στεγνώσει.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ρύζι με μπέικον και γαρίδες

Pin It Θα αφήσει εντυπώσεις!!!!
DSC05031-001
Υλικά
2 φλ. ρύζι μπασμάτι
1 φλ. μιξ λαχανικών
1 1/2 φλιτ. γαπάρι καθαρισμένη ή Νο 10 γαρίδες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο ψιλοκομμένες
1 φέτα 200γρ κομμένη σε 3 χοντρά κομμάτια μπέικον,ή 10 φέτες λεπτές
1 κ.σούπας σόγια σος (προαιρετικά)
αλάτι , πιπέρι
1 κ.σούπας φυτίνη
Συνταγή
Βάζουμε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά να βράσουν σε 5 φλ. νερό ( το νερό θα το μετρήσετε με την κούπα που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε το ρύζι), μόλις αρχίζει να βράζει θα χαμηλώσετε το μάτι  στο 1/3 της φωτιάς και θα το καπακώσετε, θα το αφήσετε να βράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει, νομίζω ότι δε χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά, το αποσύρουμε από την φωτιά.
DSC05011-001
Σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίζουμε με την φυτινη τις πιπεριές, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τις γαρίδες και το μπέικον, τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά
DSC05015-001
και τα ρίχνουμε  στο ρύζι,
DSC05016-001
προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την σόγια και ανακατεύουμε καλά.
DSC05027-001
                   Καλή Επιτυχία!!!

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Κέικ καρότου με καρύδια

Pin It Αχ κουνελάκι, κουνελάκι…
  _
Υλικά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένο  όχι πάρα πολύ
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικον παουντερ
1 κουταλάκι κανέλλα και γαρύφαλλο

Συνταγή
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
IMGP0403
και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι , το χυμό πορτοκάλι, το αλεύρι - μπέικιν κοσκινισμένα,
IMGP0407
αφού τα χτυπήσουμε λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
IMGP0411
Αλευρωβουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μείγμα μέσα.
IMGP0412
Ψήνουμε 170-180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
IMGP0415

                    Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Λένας Τσαφή.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...