translation

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Κοπανάκι κοτόπουλου με γεύση μπάρμπεκιου

Pin It Γρήγορη συνταγή ελαφριά χωρίς τηγάνισμα!!!
Η σάλτσα αυτή έχει την ιδία γεύση
που έχουν τα πατατάκια μπάρμπεκιου!!!!
ά ό

Υλικά
6-8 Κοπανάκι κοτόπουλο
Μαρινάρισμα
1/2 φλ.τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κόκκινες ψημένες πιπεριές
1 κ. σούπας μέλι
1 κ.σούπας σκόνη μπάρμπεκιου
3-4 σταγόνες τσίλι ή νταμπάσκο (προαιρετικά)
πιπέρι
Πανάρισμα
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
3 κ.σούπας σουσάμι
1 κ.σούπας ρίγανη
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και αφαιρούμε το δέρμα.
Βάζουμε στο μουλτι όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
DSC05948
Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα υλικά για το πανάρισμα και τα ανακατεύουμε.
DSC05949
Βουτάμε τα μπουτάκια στην μαριναδα.
DSC05951
Έπειτα τα πανάρουμε.
DSC05952
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε πάνω τα κοπανάκια.
DSC05953
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
DSC05955
                     Καλή Επιτυχία!!!
ά
Υ.Γ. Στα δικά μου δεν αφαίρεσα σε όλα την πέτσα. Καλύτερο όμως είναι να την αφαιρέσετε.

Αν θέλετε μαρινάρετε τα, από το βράδυ ή κάποιες ώρες νωρίτερα και όταν είναι να τα ψήσετε να τα πανάρετε.
Την σάλτσα που περίσσεψε την έβρασα σε σιγανή φωτιά μέχρι που έπηξε και συνόδεψα το κρέας.
Δεν έβαλα στο ταψί μου λαδόκολλα γιατί είναι αντικολλήτικο.
Η συνταγή είναι της Πόπης Καμπούρη.

11 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Πικάντικη και πολύ νόστιμη η πρόταση της φίλης σου Μαργαρίτα μου ,αλλά και η εκτέλεση άψογη!!!
Πρέπει να γίνεται εξαιρετικά εύγευστο και θυμίζει την συνταγή γνωστής αλυσίδας ΄΄κοτοπουλοφαγίας΄΄,αλλά δεν έχει καμμία σχέση με τον υγιεινό τρόπο παρασκευής του!!!Φιλιά πολλά,πολλά. και καλή σου εβδομάδα!

sundayspoon είπε...

Πρέπει να είναι πεντανόστιμο έτσι το κοτόπουλο! Και σου έχει ψηθεί τέλεια! Μπράβο!

Βίκυ είπε...

φανταστικόοοο

Roula T. είπε...

Τέλειοο!!!!
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω, είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει.
Φιλιά

Loving Dressip είπε...

πολυ ωραιο! Θα το φτιάξω συντομα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τέλειο το πικάντικο κοτοπουλάκι!!!
Και υπέροχα εκτελεσμένο από την φίλη σου!
Καλή βδομάδα Μαργαρίτα μου, φιλιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τέλειο το πικάντικο κοτοπουλάκι!!!
Και υπέροχα εκτελεσμένο από την φίλη σου!
Καλή βδομάδα Μαργαρίτα μου, φιλιά!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα!Το κοτοπουλάκι υπέροχο!!!!!!
Φιλιά!

mia maria είπε...

Πολύ ωραία!
Καλή χρονιά:)

Βιργινία είπε...

η μαρινάδα, που έχουμε χρησιμοποιήσει για το ωμό κοτόπουλο, μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί άφοβα σαν σάλτσα????

margarita είπε...

Καλησπέρα
μπορει να φαγωθει αφοβα η σάλτσα βράζετε
για αρκετη ώρα σε χαμηλη φωτια.
Σαν να βράζουμε το κοτόπουλο για κοτόσοουπα και να πίνουμε το ζουμι.....
Καλη Επιτυχια!!!!
Περιμενω εντυπωσεις

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...