translation

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Αρακάς με λαχανικά

Pin It Το μικρό μπιζέλι….
ά
Υλικά
1/2 κιλό αρακά
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
200γρ καλαμπόκι βρασμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντοματάκι κον κασέ
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σούπας δυόσμο
1κ.γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λάδι
αλάτι. πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε. 
DSC05882
Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε.
DSC05886-001
Έπειτα την ντομάτα τον άνηθο τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και το νερό.
DSC05887-001
Χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν τα κάνετε στην χύτρα δε θα προσθέσετε το νερό. Μόλις ετοιμαστεί ο αρακάς προσθέτετε το καλαμπόκι
DSC05891-001 
και ανακατεύετε. Σερβίρουμε.

DSC05896-001
                     Καλή Επιτυχία!!!

4 σχόλια:

sundayspoon είπε...

Ωραίο κλασικό πιάτο που ταιριάζει με την εποχή αλλά και με την χορτοφαγία που απαιτούν οι μέρες μετά τις γιορτές!
Καλημέρα!

Kamikaze είπε...

Καλημέρες πολλές!
Δεν γνωρίζω το γιατί αλλά αυτό το φαγητό το λατρεύω κυριολεκτικά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αρακάς υπερπαραγωγή δηλαδή!!!!
Σούπερ!!!
Καλό μεσημέρι Μαργαρίτα μου, φιλιά!

Foteini Thes είπε...

Ωραίο φαγητό Μαργαρίτα μου!!Πολύχρωμο και πολυποίκιλο σε γεύση ,θαυμάσια ιδέα για την αποτοξίνωση των εορταστικών παραστρατημάτων.φιλιά πολλά,πολλά.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...