Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κέικ φράουλας

To κέικ έγινε υπέροχο αν και δεν έγινε όπως έγραφε η συνταγή….
Τα κομμάτια της φράουλας έπρεπε να είναι πάνω και να ξεροψηθούν, αυτά κατέβηκα στο πάτο στου ταψιού έλιωσαν και μαζί με την ζάχαρη κάνα μια υπέροχη καραμέλα φράουλας!!!!
Δοκιμάστε την θα αφήσει εντυπώσεις..
DSC06427-001

Υλικά
6 κ.σούπας βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1 φλ.τσαγιού + 2 κ. σούπας ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ.τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στην μέση
2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιταμ με την ζάχαρη και το χτυπάμε για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τις βανίλιες.
DSC06410-001
Τέλος ρίχνουμε το αλάτι το αλεύρι και το μπεικιν.
DSC06411-001
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 26εκ. ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και στρώνουμε πάνω της φράουλες, σκορπάμε την μαύρη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια του κέικ.
DSC06414-001
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
DSC06421-001
                    Καλή Επιτυχία!!!!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...