translation

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Κουλούρια της Κούλας

Pin It Καφεδοκατάσταση!!!!!
DSC_0444
Υλικά
3 αυγά +1 ασπράδι
1 βιταμ
1 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι ρετσίνας σπορέλαιο
1 μπείκιν
5 βανίλιες
5 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(ίσως χρειαστείτε λίγο παραπάνω)
1 κρόκο για το άλλειμα
Συνταγή
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βιταμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε να αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα,
DSC_0373
έπειτα προσθέτουμε το λάδι και  τα χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη,
DSC_0377
στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες,
DSC_0382
ζυμώνουμε καλά το  μείγμα, (πρέπει να έχουμε μια αφράτη ζύμη, που να μην κολλάει στα χεριά (μπορεί σε αυτό το σημείο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και άλλο αλεύρι)).
DSC_0385
Περνούμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα κάνουμε μπαστουνάκια με πάχος όσο το μικρό μας δάχτυλο.
DSC_0392
Κάνουμε τα μπαστουνάκια ή  πλεξούδες ή βαρκούλες ή σαλιγκαράκια.
DSC_0393
Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα λαδωμένο ταψί,
DSC_0394
τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια τους.
DSC_0435
              Καλή Επιτυχία!!!!!
Η συνταγή είναι της Κ. Μανώλη

3 σχόλια:

αχτίδα είπε...

Πεθαίνω για κουλουράκια..μία ..λαμαρίνα παρακαλώ!!!Καλό μήνα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Δείχνουν τέλεια και τραγανότατα!

Ερμιόνη είπε...

Ωραία και αρωματικά!
Μου αρέσει πολύ η φωτογράφηση που τους έκανες Μαργαρίτα μου!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...