translation

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Καρμπονάρα φούρνου

Pin It Από τις αγαπημένες μου συνταγές !!!
καρμπονάρα Φούρνου
Υλικά
1 κιλό πέννες
200γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές κέρατο πράσινες ή κόκκινες
7-8 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
ή  1 μεσαία κονσέρβα μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
200 γρ gouda
400γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι γάλα
λάδι
αλάτι πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε να τα μακαρόνια να βράσουν στον μισό χρόνο που αναγράφει η συσκευασία τους.
DSC_1700
Τα στραγγίζουμε και βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε λίγο  λάδι στο τηγάνι μας, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές να τσιγαριστούν,
DSC_1702
στο τέλος προσθέτουμε το μπέικον  και σβήνουμε με το κρασί.
DSC_1709
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με τα μακαρόνια.
DSC_1710
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
DSC_1712
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια.
DSC_1713
                 Καλή Επιτυχία!!!
karbonara
Υ.Γ. ΑΝ θέλετε δε τσιγαρίζετε τίποτα, βάζετε όλα τα υλικά στο πυρέξ και τα ψήνετε αμέσως.
Πριν καιρό μου έστειλαν από την εταιρία zoulovits,
αυτά τα υπέροχα πιάτα για μακαρονάδες και όχι μόνο …

5 σχόλια:

Beauty Follower είπε...

Μμμμ χορταστική!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Ερμιόνη είπε...

Από αυτά τα υπέροχα φαγάκια που φτιάχνονται πανεύκολα και όταν τα τρως δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο πεντανόστιμα είναι!!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πολύ καλό αλλά έχω μια απορία. Χρειάζονται 1 κιλό ζυμαρικά ή 1/2 κιλό;

Ανώνυμος είπε...

Άγνωστε της 11:51 της 2ας Ιανουαρίου 2014, ως εκτελέσασα τη συνταγή, έχω τη γνώμη ότι η ποσότητα των υλικών είναι για ένα κιλό ζυμαρικά, όπως το λέει. Καλή η συνταγή, νόστιμη, απαραίτητη η τοποθέτηση αλουμινόχαρτου στο πυρέξ κατά το ψήσιμο, προκειμένου τα ζυμαρικά να βράσουν όπως πρέπει (με δεδομένο ότι έχουν βράσει μόνο κατά το ήμισυ στην κατσαρόλα κατά τη συνταγή) και να μην ξεραθούν ή καούν

Ανώνυμος είπε...

την έκανα εχθές τη συνταγή, απίθανη, όπως γράφει και ο ανώνυμος παραπάνω απαραίτητα πρέπει να τοποθετηθεί αλουμινόχαρτο ή να γίνει το ψήσιμο σε γάστρα και στο τέλος να την ανοίξετε να πάρει χρώμα. Συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες συνταγές και εύχομαι να συνεχίσετε και στο μέλλον!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...