translation

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Γρήγορη Κασερόπιτα

Pin It
Θα εξαφανιστεί σε χρόνο ντε-τε….
 DSC_0709
Υλικά
2 φύλλα σφολίατα
300γρ κασέρια ανάμεικτα
2 φλ.τσαγιού γάλα
3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
βούτυρο για το άλλειμα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο ή στρόγγυλο και στρώνουμε  το ;eνα φύλλο σφολίατας. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
DSC_0684
Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι όλα τα υλικά της γέμισης να βράσουν και ανακατεούμε κατα διαστήματα να μην κολλήσουν.
DSC_0675
Μόλις λιώσουν τγα κασεριά τα βγάζουμε απο την φωτιά και τα ρίχνουμε πάνω στην βουτυρωμένη σφολιάτα.
DSC_0685
Σκεπάζουμε την κρέμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρνάμε τις άκρες της σφολίατας  προς τα μέσα.
DSC_0687
Βουτυρωνουμε την επιφάνεια του φύλλου.
Βάζουμε την κασερόπιτα στον φούρνο για 40 λεπτά ή εως ότου ροδίσει.
DSC_0691
Η κασερόπιτα σερβίρετε ζεστή.
DSC_0705
                        Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Ε.Τσαφή.

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Λουκανικοκασεροπιτάκια του 5 λεπτου

Pin It
Το συνοδευτικό της μπύρας…
CSC_0116
Υλικά
3 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.τσαγίου μαργαρίνη
1 γιαουρτάκι 220γρ
1 κ.σούπας μπέικιν
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.γλυκού σκόνη για πίτσα (προαιρετικά)
200γρ κασέρι σε κύβους
2 φλυτζάνια τσαγιού λουκάνικα Φρανκφούρτης
ρίγανή, πάπρικα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
CSC_0115
Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
CSC_0120
Λαδώνουμε ένα τάψι. Κόβουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος όσο το μπαλάκι του γκολφ και τα βάζουμε στο ταψι.
 DSC_0104
Ψήνουμε τα πιτάκια για 20 λεπτά ή εως ώτου ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε
DSC_0106
 DSC_0106

                          Καλή Επιτυχία !!!
  DSC_0110
Υ.Γ. Για ποιο πικάντικά αποτελέσματα δοκιμάστε τα με λουκάνικα Tζουμαγιάς. Και αντι για γιαούρτι βάλτε Αριάνι.

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Φραπεδιά το γλυκό

Pin It
Θα την πιείς στο πιάτο…
DSC_0226
Υλικά
2 συσκευασίες πτι μπερ
3 κουτιά μασκαρπόνε
1 αυγό
1 φλ.ελληνικού νερό
1 κ.γλυκού νες καφέ ντεκαφεϊνέ
1 1/2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
Για τα μπισκότα
1 κούπα του νες νερό
2 κ.σουπάς νες καφε ντεκαφεϊνέ
κακαό για το στόλισμα
Υλικά
Διαλύουμε τις 2 κουταλιές νες στην κουπά με το νερό.
Βουτάμε μέσα ένα ενα τα μπισκότα.
DSC_0180
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψι ορθογώνιο.
DSC_0177
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, το αυγο και την ζάχαρη για 5 λεπτά.
DSC_0172
Επέιτα διαλύουμε την κουταλία του καφέ στο φλιτζανάκι του νερού και το ρίχνουμε στη κρέμα, Ανακατεούμε για 1 λεπτό ακόμη.
Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα, ξαναστρώνουμε μπισκότα πάνω απο την κρέμα
DSC_0181
και παλί την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος ραντίζουμε την κρέμα με κακαό.
DSC_0184
Το γλυκό διατηρείτε για 3 μέρες στο ψυγείο.
DSC_0231
              Καλη Επιτυχια!!!!
Υ.Γ. Αυτό το γλυκού ειναι για τους λάτρης της μόκας και του καφέ.

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Ανηθοκεφτέδες

Pin It

Όλο άρωμα!!!

DSC_0171

 

Υλικά

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

1/2 φλ.τσαγιου κασέρι

1 φλ. ελληνικού γάλα

6-7 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.γλυκού μπείκιν

3 κ.σουπάς αλεύρι

2 κ.σουπάς λάδι

λάδι για το τηγάνισ

Συνταγή

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζι

DSC_0137

 

και τα ανακατεούμε καλά με ένα κουτάλι.

DSC_0138

 

Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να καεί και με ένα κουτάλι ριχνουμε το χυλό απο τον άνηθο. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και απο τις 2 μεριές μεχρι να ροδίσουν κάλα.

DSC_0149

 

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ενα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

                         Καλή Επιτυχιά!!!

 

DSC_0155

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...