translation

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Λαζάνια με κιμά

Pin It
Το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ και όχι μόνο!!!
Λαζάνια
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ μπέικον καπνιστό λιωμένο στο multi
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
3 κ.σούπας σέλινο (το λευκό μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σάλτσα ντομάτα
2 κύβους κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία Mix τυριών
1 μοτσαρέλλα
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Μπεσαμελ
λάδι φρυγανιά τριένη
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι να καεί και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
DSC_1795
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον κιμά και το μπέικον,
DSC_1796
όταν ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την ντομάτα , τους κύβους, την δάφνη το αλάτι και το πιπέρι.
DSC_1801
Κατεβάζουμε το μάτι στο πολύ χαμηλό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 1-2 ώρες, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Κάνουμε την μπεσαμελ όπως στις οδηγίες της συνταγή. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα κασέρια.  Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά . Απλώνουμε από πάνω τα λαζάνια,
DSC_1803 
ρίχνουμε σάλτσα, λίγα τριμμένα κασέρια και λίγη μπεσαμέλ,
DSC_1804
DSC_1806
στρώνουμε από πάνω πάλι λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν  τα υλικά, στην τελευτα στρώση ρίχνουμε τα κασέρια πάνω από την μπεσαμελ.
DSC_1807
Βάζουμε σκεπασμένο το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάζουμε το καπάκι  και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
DSC_1813
                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
lasange
Υ.Γ. ΑΝ βάλετε μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο θα βάλετε μίση κούπα νερό στην σάλτσα του κιμά πριν την κατεβάσετε από το μάτι.

13 σχόλια:

niki nikoula είπε...

Πεντανόστιμα!!

mm_skg είπε...

Σιγουρα οχι μονο του Γκαρφηλντ και δικο μας!!!
Καλημερα Μαργαριτα!

AgapameAnDolmas είπε...

με το δικιο του ο γκαρφηλντ τρελαινόταν για λαζάνια!! σουπερ!

kathycallie είπε...

χτες με ρωτούσε η κόρη μου βλέποντας γκάρφιλντ" μαμά τι είναι τα λαζάνια". Της απάντησα! Αλλά μάλλον θα πρέπει να τους τα μαγειρέψω κιόλας! Μια πιο απλή κδοχή τους έχω φτιάξει αλλά είναι από τις συνταγές που δεν έρχονται στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι τι να φτιάξω!
Thanks! Kathy by anthomeli

Beauty Follower είπε...

Νοστιμότατο!!!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Να ρωτησω μπορούμε να παραλείψουμε τους κύβους κότας?? ευχαριστώ, Μιμίκα

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα, μπορω να ρωτήσω αν γινεται να παραλείψουμε τους κύβους??

ευχαριστώ, μιμικα

margarita είπε...

Καλησπέρα
Φυσικα μπορεις αλλα θα βαλεις αλατι, και μπαχαρικα γιατι ο κυβος δινει αλλη γευση,
επισης μπορεις να βαλεις ζωμο απο κοτοπουλο που έχεις βράσει.
Καλη Επιτυχία!!!!!!

anastasia karamanli είπε...

Υπεροχο φαγητο,καταπληκτικες φωτο!!

Ανώνυμος είπε...

Μαργαριτα καλησπερα χρησιμοποιω παντα λαζανια που δε χρειαζονται βρασιμο νομιζεις οτι μπορω να βαλω το φαγητο στην καταψυξη πριν το ψησιμο και να ψηθει κατεψυγμενο???

margarita είπε...

Καλησπέρα τα μη βρασμένα ζυμαρικά θέλουν πολλά υγρα.
Πιστευώ πως αν κανεις σωστα την δοση
της σαλτσας με αρκετα υγρα μπορεις να τα βαλεις καταψυξη. .

Στέλλα είπε...

Το δοκιμασα και βγηκε τελειο!! απλα αντι για παρμεζανα και κεφαλοτυρι εβαλα μονο γραβιερα γιατι πηρα μισό κιλό απο το ΑΒ Βασιλόπουλο που την εχει σε προσφορα και δεν ξερω τι να την κανω!! Ευχαριστούμε για τις υπεροχες συνταγες!

egkimosyni είπε...

Έφτιαξα εχθές το λαζάνια σας. SUPER!!
Από τις ποιο καλές συνταγές , ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας που μου άρεσαν εξίσου καλά..

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...