translation

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Τρίγωνα Πανοράματος

Pin It

Σίγουρα ένα Θεσσαλονικιώτικο blog μαγειρικής δεν επιτρέπετε να μην έχει αυτή την συνταγή….

Ήθελα όμως να είναι πολύ κοντά γευστικά στα  φημισμένα τρίγωνα .

Έκανα αρκετή ερεύνα, αλλά με βοήθησε και το γεγονός ότι είναι και το αγαπημένο μου γλυκό όποτε ήξερα καλά την γεύση….

Πιστεύω ότι  τα αυθεντικά τρίγωνα δεν είναι από φύλλο κρούστας γιατί το φύλλο τους είναι σχετικά χοντρό, όπως επίσης ότι ο τρόπος ψησίματος είναι διαφορετικός.

Τρίγωνα

Υλικά

250γρ φύλλο κρούστας

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Σιρόπι

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλ.  τσαγιού νερό

χυμό από μισό λεμόνι

Κρέμα

1 λίτρο γάλα

8 κ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο

200 γρ Βιταμ ή βούτυρο

1 αυγό

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

βανίλιες

Συνταγή

Κόβουμε  τα φύλλα κρούστας σε  3 ίσιες λωρίδες.

DSC_2844-001

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Περνούμε 1 λωρίδα, με ένα πινελάκι την αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο , βάζουμε από πάνω άλλες 2 λωρίδες αλείφοντας τες με βούτυρο. Έπειτα τυλίγουμε τα φύλλα σε τρίγωνα.

DSC_2846

DSC_2847

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα.

DSC_2848

Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν.

DSC_2850

Μετράμε 4 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να βράζει και σβήνουμε την φωτιά.

Κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε,

DSC_2849

ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά  μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα,

DSC_2851

την κατεβάζουμε από μάτι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολόγηση

Περνούμε τα τρίγωνα χλιαρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε , δεν τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα ΙΣΑ να πιάσει το σιρόπι από τις 2 πλευρές.

Αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν εντελώς, όπως και η κρέμα. Χαράζουμε το τρίγωνο στην μέση και το ανοίγουμε λίγο με το μαχαίρι.

DSC_2853

Βάζουμε την κρέμα σε ένα κόρνε και γεμίζουμε τα τρίγωνα.

Καλό είναι να τα γεμίζετε την ώρα που είναι να τα σερβίρετε, Χαράξτε όλα τα τρίγωνα και βάλτε όλη την κρεμά σε κόρνε .

DSC_2857

                                      Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Υ.Γ. Θα ήθελα να παρακαλέσω ότι συνταγές παίρνετε από το blog να βάζετε το link  της συνταγής και όχι copy paste όλη τη συνταγή χωρίς πηγή στο facebook, blog ¨η site….

7 σχόλια:

mm_skg είπε...

Απο οψη τελεια! Μενει μονο να τα δοκιμασουμε!

Στέλλα Μαρκοπούλου είπε...

Φαίνονται εύκολα και πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα, Μαργαρίτα!
Η κρέμα δε, ωραία και για άλλες χρήσεις..

GOUGOUNI είπε...

Καλημέρα , καλημέρα!!!!! Δείχνουν υπέροχα, μόνο μια ερώτηση να κάνω .Το σιρόπι όταν βουτάμε τα τρίγωνα σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι ?? ζεστό-κρύο-χλιαρό?? Ευχαριστώ πολύ.

cook είπε...

τι είπες τωρα!!!πεθαινωωω για τριγωνα πανοραματος....την κρατω τη συνταγή

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Πρεπει να ειναι και τα 2 χλιαρα,
Το σιρόπι ειναι παχυ μη το φοβηθεις ετσι ομως κραταει τραγανο το φυλλο.
Στελλα η κρεμα αυτη ειναι παχια και δεν κανει για γεμισμα τουρτας ειναι μπουκωτικη
αν την αραιωσει με σαντιγυ ομως θα ειναι οκ πιστευω.
Σας ευχαριστω!!!!

αχτίδα είπε...

Λατρεμένο γλυκό σε όλους νομίζω, τα τρώω δυστυχώς τακτικά..φαίνεται αυτό από τα..κιλά μου ...δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Φαινονται πολυ ωραια θα τα δοκιμασω κατερινα απο δραπετσωνα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...