translation

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ γιαουρτιού

Pin It

Το γλυκό ξεκίνησε για γιαουρτόπιτα και καταληξαμε

σε κέικ, λάθος της συνταγής λάθος δικό μου δε ξέρω,

ένα είναι σίγουρο, το κέικ βγήκε νοστιμότατο, και παραφουσκωμένο.

Εμείς το τελειώσαμε σε μισή μέρα δοκιμάστε το αξίζει.

DSC_3494-001

Υλικά

1 φ. Τσαγιού βιταμ σε θερμοκρασία δωμάτιού

2 φλ. Τσαγιου ζάχαρη

4 κρόκους

4 ασπράδια

1 ½ φλ. Τσαγιού γιαούρτι

4 κ.γ. μπέικιν

4 φλ. Τσαγιού αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο

Λίγο αλάτι

Συνταγή

Προθερμαίνουμε των φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.

DSC_3480-001

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.

DSC_3482-001

Έπειτα ριχνουμε ενάλλαξαν το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το γιαούρτι.

DSC_3484-002

Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα.

DSC_3485-002

Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκ. ρίχνουμε μέσα το μειγμά

DSC_3486-001

Και το ψήνουμε για 45 -50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε.

DSC_3491

Καλή Επιτυχία!!!!!!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση.

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...