translation

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Εκμέκ με βάση τσουρεκιού

Pin It
Καλη Χρονια!!!! Δε θα μπορούσα να βάλω άλλη πρώτη
συντάγη εκτός απο γλυκό για να μας πάει καλά ο καινούργιος χρόνος!!!!




Υλικά
1 τσουρέκι μπαγιάτικο
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
1 1/2 φλυτζάνι νερό
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 δόση κρέμας
1 σαντυγί
Συνταγή
Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες ισου πάχους περίπου 1 μισή εκατοστό,

απλώνουμε τις φέτες στο ταψάκι μας και τις βουτυρώνουμε με ένα πινελάκι.
Ψήνουμε το τσουρέκι μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
το αφήνουμε να κρυώσει.


Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικα και το βράζουμε για 10 λεπτά απο την ώρα που το βάλαμε
στο μάτι. Το ρίχνουμε πάνω στο τσουρέκι που έχει κρυώσει.
Κάνουμε την κρέμα και την ρίχνουμε πάνω απο το σιροπιασμένο τσουρέκι.
Αφήνουμε την κρεμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την σαντυγί και  και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα .
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψίχα καρυδιών.

                      Καλή Επιτυχιά!!!!!!!!!
Υ.Γ. Στην συνταγή εχώ βάλει το σιρόπι που χρειαζόταν για το ταψί μου. Εσείς αν χρειαστειτε παραπάνω θα βάλετε ίση ποσότητα νερού με ζαχάρης και θα το βράσετε στον ίδιο χρόνο που γράφω παραπάνω.
Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!

#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...