translation

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Φάβα

Pin It

Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μόνο το ποιηματάκι της ήξερα.

Τελικά άξιζε η δοκιμή!!!!!!

Faba

Υλικά

250 γρ φάβα Mr Grand

Αλάτι

Ελαιόλαδο Mr Grand

1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λεμόνι

Νερό

Συνταγή

Πλένουμε την φάβα.

Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Μόλις πάρει μια βράση και αφρίσει την ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι

DSC_3560

Την στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε.

DSC_3561

Βάζουμε την φάβα πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ίσα να την καλύψει

1 δάκτυλο.

Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι στο 1 και την αφήνουμε ένα βράσει

Έως ότου πιεί όλο το νερό ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η φάβα θα αρχίσει να χυλώνει.

DSC_3562

Μόλις πιει όλο το νερό προσθέτουμε αλάτι και λίγο λάδι, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύομε.

DSC_3563

Βάζουμε την φάβα σε εάν πιάτο, βάζουμε λίγο λάδι και την πασπαλίζουμε με τα κρεμμύδια.

Την διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

DSC_3564

                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

Η συνταγή ειναι της Μ. Χαλκιαδάκη

Το Blog έχει προταθεί από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδοσιακής κουζίνας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα από την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι
να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράμματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861
έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Ψωμί αφρός

Pin It

Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη

και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο.

Είναι σαν ψωμί του τοστ.

Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

ΨΩμι

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη

2 φλ. Τσαγιού χλιαρό νερό

½ κ.γ. ζάχαρη

¼ φλ. Τσαγιού βούτυρο

½ φλ. Τσαγιού γάλα εβαπορέ

¼ φλ. Τσαγιού ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

5-7 φλ. Τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ Mr. Grand

Λίγο βούτυρο για το άλειμμά

Συνταγή

Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μαγιά, το νερό και το κουταλάκι της ζάχαρης

για 15 με 20 λεπτά να διαλυθεί και να φουσκώσει.

DSC_3510

Σε ένα άλλο μπολ βαθύ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα διαλύουμε.

DSC_3511

Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.

DSC_3512

Ανακατεύομε. Προσθέτουμε αρχικά τις 3 κούπες αλεύρι, ανακατεύομε , έπειτα άλλη μια κούπα.

Και μέτα ½ κούπα την φόρα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια.

DSC_3513

( εμένα πήρε περίπου 5 ½ φλυτζάνια)

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.

DSC_3514

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς,

Βουτυρώνουμε τις φόρμες, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το βάζουμε σε 2 φόρμες.

Αφήνουμε να φουσκώσει στην φόρμα περίπου για 15- 20 λεπτά.

DSC_3515

Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε με βούτυρο.

DSC_3517

Καλή Επιτυχία!!!!!

DSC_3519

 

Πηγή

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861 έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Cheesecake τριπλής σοκολάτας με καραμέλα

Pin It

Αν σας αρέσει το 3beat τότε αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει!!!

Είχα βρει μια συνταγή στο διαδίκτυο πολύ περιπλοκή και χρονοβόρα,

Την απλοποίησα με τελειά αποτελέσματα σε γεύση και σε χρόνο!!!

Cheesecake

Υλικά

400γρ μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

150γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κονσέρβα καραμέλα γάλακτος

3-4 κ. σούπας μερέντα

Κρέμα λευκή

200γρ λευκή σοκολάτα

2 συσκευασίες κρέμες τυριού

¾ φλ. Κρέμα γάλακτος

¾ φλ. Άχνη ζάχαρη

Γλάσο

125 γρι σοκολάτα κουβερτούρα

125γρ κρέμα γάλακτος

Συνταγή

Κάνουμε τα μπισκότα τρίμα στο multi, ρίχνουμε το βούτυρο και τα τρίβουμε με τα χέρια.

DSC_3497

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί 22εκ περίπου.

Βάζουμε το ταψάκι για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα την καραμέλα γάλακτος,

Και έπειτα απλώνουμε την μερέντα.

DSC_3500

Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρι στην σοκολάτα.

Σε ένα μπολ κτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα με ένα σύρμα

και στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.

DSC_3501

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην μερέντα.

DSC_3502

Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα

Σε κομμάτια και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει.

Την αφήνουμε λίγο να χλιάνει και την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα τυριού.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

DSC_3509

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861 έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ γιαουρτιού

Pin It

Το γλυκό ξεκίνησε για γιαουρτόπιτα και καταληξαμε

σε κέικ, λάθος της συνταγής λάθος δικό μου δε ξέρω,

ένα είναι σίγουρο, το κέικ βγήκε νοστιμότατο, και παραφουσκωμένο.

Εμείς το τελειώσαμε σε μισή μέρα δοκιμάστε το αξίζει.

DSC_3494-001

Υλικά

1 φ. Τσαγιού βιταμ σε θερμοκρασία δωμάτιού

2 φλ. Τσαγιου ζάχαρη

4 κρόκους

4 ασπράδια

1 ½ φλ. Τσαγιού γιαούρτι

4 κ.γ. μπέικιν

4 φλ. Τσαγιού αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο

Λίγο αλάτι

Συνταγή

Προθερμαίνουμε των φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.

DSC_3480-001

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.

DSC_3482-001

Έπειτα ριχνουμε ενάλλαξαν το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το γιαούρτι.

DSC_3484-002

Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα.

DSC_3485-002

Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκ. ρίχνουμε μέσα το μειγμά

DSC_3486-001

Και το ψήνουμε για 45 -50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε.

DSC_3491

Καλή Επιτυχία!!!!!!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση.

Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι  να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα
http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...