Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Τηγανιτά τυροπιτάκια

Είναι πολύ γρήγορα,με λίγα υλικά και βγαίνουν σε μεγάλη ποσότητα!Ειδικά για μπουφέ!!!





Υλικά
1 κιλό τυρί φέτα
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι
φύλλα κρούστας για πίτα

Εκτέλεση
Λιώνουμε το τυρί με το αβγό,το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε.


Παίρνουμε τα ξεπαγωμένα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 4 κάθετες λωρίδες.
Βάζουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με το τυρί.

Το διπλώνουμε όπως παρακάτω,μέχρι να τελειώσει το φύλλο.








Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τα βάζουμε να τηγανιστούν για 1-2 λεπτά απο κάθε μεριά. Χρειάζεται πολύ λίγο τηγάνισμα,γιατί μπορεί να καούν.



Έτοιμα!!!

Tips
Μπορείτε να τα κάνετε και στο φούρνο για πιο ελαφριά,αλλά εκεί θα λαδώσετε όλο το φύλλο και μετά θα κόψετε και θα βάλετε το τυρί.
Επίσης μπορείτε για γέμιση να βάλετε ό,τι θέλετε από αλμυρό μέχρι γλυκό.
Η γιαγιά μου τα έκανε με γέμιση ζάχαρη και σαν παιδι μου άρεσαν πολύ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...