translation

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Λικέρ από κράνα

Pin It

Το αγαπημένο μου λικέρ!!!!!!

028

Υλικά
1 κιλό κράνα ώριμα
2 λίτρα νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 κούπα κονιάκ
1/2 λίτρου τσίπουρο
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφιά γαρύφαλλου
3-4 μπαλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.

001

Τα βράζουμε για 40 λεπτά σε δυνατή φωτιά,τα στραγγίζουμε και τα ζουλάμε να βγάλουν και το υπόλοιπο ζουμί τους.

006

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.Τα ξαναστραγγίζουμε (τα ζουλάμε όσο περισσότερο γίνεται).

005

Πλένουμε την κατσαρόλα,ρίχνουμε μέσα το ζουμί και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

007

Τα περνάμε από το σουρωτήρι του τσαγιού.

011

Το αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε ένα χωνάκι στο μπουκάλι στο όποιο έχουμε τοποθετήσει μέσα τούλι πολλές φορές διπλωμένο και γεμίζουμε το μπουκάλι.

022

Το βιδώνουμε καλά και το βάζουμε σε σκιερό μέρος.Καταναλώνεται αμέσως.

025

                        Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Tip
Εμένα μου αρέσει να είναι γλυκό το λικέρ.Εάν δεν το θέλετε τόσο γλυκό,μειώστε τη ζάχαρη.

17 σχόλια:

Λίλα είπε...

To λατρεύω αυτό το λικέρ! Το άρωμά του είναι μοναδικό!!!

ellxrys είπε...

Και εμένα είναι το αγαπημένο λικέρ και το φτιάχνω κάθε χρόνο !!!
Η συνταγή σου είναι πολύ διαφορετική από την δική μου Μαργαρίτα.

Μarion, είπε...

Από χρώμα σκίζει πάντως.
Μπράβο πολύ ωραίο λικέρ.


(σήμερα 08/09/2010 στο tro-ma-ktiko.blogspot εχει συνταγή σας το κοτόπουλο με χυλοπιτες)
:)

neraidi είπε...

κορίτσια καλησπέρα!
μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι
το κράνα???

ευχαριστώ :)

margarita είπε...

Tα κρανα ανηκουν στην κατηγορια τον καρποφορων θαμνων ειναι μικρα κοκκινα μπιλακια που εχουν ευεργετικες ικανοτητες. Εμεις τα χρησιμοποιουμε για πονους περιοδου κρυωμα κτλ. και εχει πολλες βιταμινες. Τα βρισκεις στην λαικη την περιοδο αυγουστου με μεσα Σεπτεμβριου
Βαζω και μια φωτογραφια για να τα δεις
http://www.ipodcrates.com/archives/date/2009/10

Ellxrys εγω βαριεμαι να περιμενω και τα κανω βραστα αν θελεις δοκιμασε αυτο τον τροπο δεν υστερει σε κατι

Ανώνυμος είπε...

βαζω ενα ποτηρακι και ...στην υγεια μας!!μμμμμ,πολυ ωραιο!κρατηστε και για μενα λιγο,εγω που να βρω κρανα,μην τα παρω στο ...κρανιο!!

Αννα Μαρια

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα , γραφεις στην συνταγη οτι χρειαζετε 2 λιτρα νερο αλλα αναφερεισ μονο το ενα λιτρο , το αλλο λιτρο ποτε μπαινει ?

margarita είπε...

καλησπερα την δευτερη φορα που τα στραγγιζεις και τα βαζεις να ξαναβρασουν

kostas είπε...

Μαργαριτα ειναι τελειο μολισ το δοκιμασαμε
ευχαριστω!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑ!ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ!ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΩ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΧΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!ΒΑΣΙΚΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΡΑΝΑ ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ?Η ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ?ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΒΑ..ΠΟΠΗ

margarita είπε...

Καλησπέρα
τα στραγγίζεις μεσα σε μπολ και κρατα του ζουμί τους και τις 2 φορες.
Καλη Επιτυχια!!!!

Unknown είπε...

Καλημερα. μπορω να κανω αυτο το λικερ με κρανμπερις? και αν ναι, με τον ιδιο τροπο? ευχαριστω

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Η διαδικασια ειναι ιδια τωρα απο ζαχαρη δε ξερω γιατι τα
κρανμπερις ειναι πιο γλυκα.
Καλη Επιτυχια!!!

Assimina είπε...

Εάν βάλω τσίπουρο τι είδους πρέπει να χρησιμοποιήσω?με ή χωρίς γλυκανισο?Θα εφαρμόσω την συνταγή σου γιατί βαριέμαι να περιμένω 2μηνες τον ήλιο.......ευχαριστω

Μαργαρίτα είπε...

Καλησπέρα
Σκετο χωρις γλυκάνισο γιατι θα καλύψει
το άρωμα απο τα κράνα.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα. Φαίνεται καταπληκτική συνταγή & γλιτώνουμε και τους 2 μήνες στον ήλιο. Απορία: όταν λέτε καταναλώνεται αμέσως,για πόσο διάστημα διατηρείται το λικέρ δηλαδή?? Ευχαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων. Αγγελική

Μαργαρίτα είπε...

Καλησπέρα
η διατυπωση δεν ειναι σωστη, μπορειτε να το καταναλωσετε αμεσα
διατηρειετε χρονια το λικερ.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...