Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Παντεσπάνι βανίλιας

Αφράτο,νόστιμο και απλό…
DSC00766



Υλικά
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο
λίγη βανίλια
ΕκτέλεσηΘερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά,να αφρατέψουν και να πήξουν.
DSC00747 (2)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά.
DSC00748 (2)
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας.Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
DSC00750 (2)
DSC00751
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
DSC00752
Καλή Επιτυχία!!!!
ΥΓ.Τυλίξτε με μεμβράνη και φυλάξτε το ψυγείο για 3-4 μέρες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.
Η συνταγή είναι της κ.Β.Αλεξιάδου από το βιβλίο Ελληνική  Κουζίνα Ζαχαροπλαστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...