Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Η Κίνα στο πιάτο μας…

DSC02490

Υλικά

500 γραμ. κοτόπουλο στηθος

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 μικρή κονσέρβα ανανά

4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ

4 κουτ. της σούπας σόγια σος

1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ

2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο

1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο

κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος

αλάτι

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.


Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.

DSC02481

Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

DSC02482

Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

DSC02484

Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.

DSC02485
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα.

DSC02487
Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό.
Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.

DSC02488

                                   Καλη Επιτυχία!!!!

DSC02492

Η συνταγή είναι του Βαγγελή Δρισκα από το βιβλίο  Κινεζική Κουζίνα

Υ.Γ. Ρυζόξυδο δε μπόρεσα να βρω και έβαλα λευκό ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...