Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ριζότο τρικολόρε με μανιτάρια

Gourme κατάσταση….
ό
Υλικά
4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πορτοκαλί ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κούπα ρύζι Arborio ή τύπου Αμερικής
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε1 λίτρο βρασμένο νερό
3-4 φύλλα βασιλικό
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι , πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τον κύβο με το νερό και το κρατάμε στην άκρη.
DSC00189
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο έπειτα τα μανιτάρια και τέλος τις πιπεριές και τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μέσα το ρύζι το σοτάρουμε για 1 λεπτό,
DSC00190
περνούμε την κατσαρόλα με το ζωμό και ρίχνουμε μια κουταλιά στο ρύζι μετά λαχανικά,
DSC00191
προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά,
DSC00193
μόλις σωθεί ο ζωμός προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά, αυτό επαναλαμβάνετε κάθε φορά που συνετέ ο ζωμός μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Μόλις μαλακώσει  προσθέτουμε το βούτυρο το αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας το και το σερβίρουμε.
ό
                  Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο ρύζι εκτός από Abrorio θα διαλύσετε τον κύβο σε 2 1/2 κούπες νερό.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι του κουμπάρου Κώτσο Χρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...