translation

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Μηλόπιτα με ολόκληρα μήλα

Pin It Μιλά μου για μήλα…..
DSC06288
Υλικά
8 φέτες μήλου
3 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
4 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη.
λίγα καρύδια
1 αυγά
3 βανίλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα

Συνταγή
Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε τη μαύρη ζάχαρη.
DSC06268 
Σ' αυτό το σημείο να πω ότι όταν ψηθεί και αναποδογυρίσουμε το ταψί η λιωμένη ζάχαρη στο βούτυρο θα αρχίσει να τρέχει και θα δώσει στο γλυκό ένα εξαίσιο καφέ χρώμα.
Κόβουμε τα μηλαράκια μας σε φετούλες και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι.

DSC06270
Στο κέντρο των μήλων βάζουμε  καρύδια εφόσον σας αρέσουν βέβαια. Αν δεν σας αρέσουν αφήστε το να πάει.
DSC06277
Χτυπάμε στο μίξερ επί 4 λεπτά τουλάχιστον στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο , τη ζάχαρη και το αυγάκι, ρίχνουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το γάλα. Θέλουμε να ασπρίσει καλά.

DSC06278
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα.
DSC06281
Το ψήνουμε γύρω στα 45-50 λεπτά. Θέλει περισσότερο από το κέικ γιατί είναι και το μήλο. Μόλις το βγάλετε αφήστε το να κρυώσει καλά και αναποδογυρίστε το. Η λιωμένη μαύρη ζάχαρη θα αρχίσει να τρέχει στα τοιχώματα του γλυκού. Είναι ένα γλυκό συγκλονιστικής εμφάνισης. ,Κουκλάρα η μηλόπιτα!!!
DSC06288
                Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Ανθής Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...