translation

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Εκμεκ με κρέμα έκπληξη

Pin It

Στην Θεσσαλονίκη ένα από τα διασημότερα γλυκά είναι τα τρίγωνα Πανοράματος,

δεν έχω ανεβάσει ακόμη την συνταγή

γιατί ψάχνω να βρω μια να πλησιάζει σε αυτό που έχω δοκιμάσει,

αλλά σας έχω βρει την συνταγή της κρέμας!!!!!!!!

εκμεκ

Υλικά

250γρ κανταΐφι

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδες λιωμένο

καρύδια ψιλοκομμένα

Σιρόπι

1 φλ. τσαγιού νερό

1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη

μια φλούδα από λεμόνι

Κρέμα

1 κουτί εβαπορέ μεγάλο

1 κουτί εβαπορέ γεμάτο με νερό

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

7 κ. σούπας αλεύρι

3/4 της πλάκας βούτυρο αγελάδας

1 αυγό

5 βανίλιες

Σαντιγύ για το τελείωμα

Συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Μαδάμε το κανταΐφι να μην είναι ενωμένο και στρώνουμε  το μισό σε τάψι 33εκ σκορπάμε τα καρύδια και πάνω το υπόλοιπο.

DSC_2650

Ραντίζουμε το κανταΐφι με το βούτυρο

DSC_2651

και το βάζουμε σε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

DSC_2653

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο το σιροπιάζουμε. Πρέπει και τα 2 να είναι ζεστά.

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

DSC_2654

DSC_2655

Μόλις ετοιμαστεί την βάζουμε πάνω στο κανταΐφι.

DSC_2656

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στην Σαντιγύ να πήξει και την βάζουμε πάνω στην κρύα κρέμα (όχι ζεστή θα λιώσει)

Την πασπαλίζουμε με καρύδια

DSC_2664

               Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Η συνταγή είναι της Μ.Μανώλη

Υ.Γ. Εγώ έβαλα 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη γιατί θεωρώ ότι για τα γούστα μου θα ήταν πολύ γλυκιά.

Ζεστή είναι όντως όταν κρυώνει είναι τόσο-όσο.

Επίσης έβαλα μια βανίλια λιγότερη.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον αναπαράγει τις συνταγές ακόμη και στο facebook  μην γράφετε μόνο τα υλικά βάλτε και Link από τις σελίδες που τα παίρνετε.

9 σχόλια:

AgapameAnDolmas είπε...

αγαπω εκμεκ!!! τα τριγωνα πανοραματος δεν ξερω γτ ολοι παθαινουν μια υστερια με αυτα!! δωστε μου το εκμεκ και κρατηστε τα τιγωνα! χαχαχα!! η κρεμα πρεπει αν ειναι βελουδινη και το εβαπορε θα της διενι ωραια γευση φανταζομαι!

litsa t. είπε...

αλεξανδρα μου καλησπερα.συμφωνω και εγω με το ντολμαδακι.και πιστεψε με οταν ημουν θεσσαλονικη αφου ειναι η ιδιαιτερη πατριδα μου τα καλυτερα τριγωνα τα εφαγα απο φουρνο των αμπελοκηπων και οχι απο το πανοραμα που τρεχαμε να τα αγορασουμε και καλα απο την πηγη.εσυ ομως να το ψαξεις.περιμενουμε νεα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας. Οταν λετε σαντυγι εννοειτε κρεμα γαλακτος που την χτυπαμε σε σαντυγι η καποια ετοιμη με ζαχαρη οπως garni η ermol?? Ευχαριστω πολυ!

Beauty Follower είπε...

Τελειο, λαχταριστό!

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Κρεμα γάλακτος βάζω και την χτυπάω σε σαντυγι
Καλη Επιτυχια!!!!!

martsi είπε...

Μπορούμε να χρησιμοποιησουμε φρέσκο γάλα? Πόσα ml?

DIMITRIS είπε...

Kαλησπέρα
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα θα ειναι αλλη συνταγη
Θα ειναι απλη κρεμα πατισερι
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσια το εκανα χθες το βραδυ και το δοκιμασα σημερα με το πρωινο καφε...και...απογοητευτηκα...το κανταιφι ειχε γινει μια μαζα κολλημενη και χαλουσε ολη την γευση...δεν ξερω τι πηγε στραβα...την συνταγη την εκτελεσα κατα γραμμα...και η κρεμα εβαπορε με 2 κουπες για τα δικα μου γουστα βγηκε υπερβολικα γλυκια...

Ανώνυμος είπε...

το κανταιφι στην σελίδα ειναι μισο καμμένο μισο ωμό. η κρεμα της βγηκε πολυ σφιχτή κ πολύ κίτρινη. Η κρεμα με κορν φλαουρ δίνει κ βελουδινη υφή κ ειναι κ πιο νόστιμη αν προσθεσεις κ 2 βανίλιες κ τις σωστες αναλογίες

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...