translation

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού παντζάρι

Pin It
Όταν είχα το μαγαζάκι μου κερνούσα με τον ελληνικό καφέ γλυκό παντζάρι,
κανένας δε καταλάβαινε τι είναι….
Οι πιο πολλοί έλεγαν τριαντάφυλλο, ακολουθούσε η κολοκύθα και το κυδώνι….Πανεύκολο γλυκό και πολύ οικονομικό !!!
DSC_3151_thumb17
Υλικά
3 κιλά παντζάρι μόνο οι ρίζες
3 λίτρα νερό
3 κιλά ζάχαρη
8 φύλλα αρμπαρόριζας
4 ξυλάκια κανέλα
7-8 καρδιά γαρύφαλλο
3 βανίλιες
Συνταγή
Ξεφλουδίζουμε με τον παντζάρια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του ρέντε.
DSC_3134_thumb2
DSC_3135_thumb1
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια , τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τα ξαφρίζουμε.
DSC_3137_thumb1
Στραγγίζουμε τα παντζάρια χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
Πλένουμε την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και νερό και το αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντας το.
DSC_3140_thumb1
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το παντζάρι και τα μπαχαρικά που τα έχουμε δέσει σε ένα τούλι, το βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
DSC_3144_thumb1
Το δοκιμάζουμε βάζοντας ένα πιατάκι στο ψυγείο ρίχνουμε πάνω το σιρόπι αν τραβήξουμε με το δάκτυλο μας και δε ενώνονται οι δυο άκρες είναι έτοιμο.
DSC_3150_thumb8
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ.
Το νερό στην φάση που πλένουμε τα παντζάρια δεν είναι αυτό που αναφέρετε παραπάνω.
Οι ποσότητες είναι πάντα ίδιες όσο παντζάρι, τόσο νερό , τόσο ζάχαρη.

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Pin It

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!!

Kotosoypa

Υλικά για 8 άτομα

1 κοτόπουλο

1 φλ.τσαγιού ρύζι γλασέ

αυγολέμονο

2 κ.σούπας κορν φλάου

αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσει

μέχρι να μαλακώσει και να μην βγαίνει αίμα όταν το τσιμπάμε (στην χύτρα το βράζω για 20 λεπτά).

DSC_3028-001

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, με ένα σουρωτήρι του τσαγιού σουρώνουμε το ζωμού του κοτόπουλου, για να το καθαρίζουμε από τα κοκαλάκια και τον “αφρό”.

Πλένουμε την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε το ζωμό μέσα (περίπου 1 1/2 λίτρο από τον ζωμό).

Μαδάμε το κοτόπουλο, το ρίχνουμε μέσα στον ζωμό μαζί με το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι

DSC_3029-001

και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει.

Μόλις μαλακώσει το ρύζι το αποσύρουμε από το μάτι.

Χτυπάμε το αυγολέμονο, σε 1/2 φλ. νερό διαλύουμε το κορν φλάου και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο.

DSC_3031-001

DSC_3033-001

Ρίχνουμε σταδιακά το αυγολέμονο μέσα στην σούπα.

Ανακατεύουμε την σούπα μέχρι να πήξει ελαφρά. Σερβίρουμε.

DSC_3039-001

           Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!

Υ.Γ. Μπορείτε να μην βάλετε όλο το κοτόπουλο πχ. μόνο τα μπούτια ή μόνο το στήθος.

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...